Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Op deze pagina zullen wij ons even voorstellen.

 

De Comb. Hoffman - Regtop bestaat uit 3 leden. Dit zijn Laurens Hoffman, Martijn Regtop en Peter Regtop. Daar wij  vanaf 2 locaties zullen gaan vliegen is de naam van de Comb. Regtop in stand gehouden en bestaat deze officieel uit Peter en Liam Regtop (Liam is de zoon van Martijn en is op dit moment 4 jaar oud. Een duivenmelker in wording!)Hieronder gaan we even individueel in op de personen uit de combinatie.

 

Laurens Hoffman, 55 jaar oud,  twee kinderen en manusje van alles. Laurens stamt af van een echte duivenfamilie en heeft al vanaf zijn 10e jaar duiven. Na eerst met verschillende mensen in combinatie te hebben gevlogen is hij in 2002 voor zichzelf begonnen. Zijn eerste duiven kocht hij van duivenvriend Leo van Rijn uit De Lier. Dit waren geweldige duiven voor de vitesse en de midfond, maar voor de dagfond in Den Helder kwamen deze duiven toch iets te kort. Hierdoor is Laurens terecht gekomen bij Rens v/d Zijde. In de jaren zijn er vele duiven naar het hok van Lau verhuisd. Dit zijn duiven uit de lijnen van A. Schaerlaeckens, R & X Verstraete en L. Claessens. Met deze duiven weet Laurens al jaren vele successen te behalen.

 

 

 

Martijn Regtop, 35 jaar oud, getrouwd, 2 zonen en werkzaam in het onderwijs. Martijn heeft de duivensport met de paplepel ingegoten gekregen. Vanaf jongs af aan is hij opgegroeid met de duivensport. In zijn eerste jaren heeft hij altijd samen met zijn broer gevlogen onder de naam Gebroeders Regtop. Nadat broer Harry besloot te stoppen met de duivensport is hij aangesloten bij zijn vader en oom onder de Comb. Regtop. In de combinatie was Martijn vooral verantwoordelijk voor de jonge duiven. Duiven op de hokken waren vooral afkomstig van het eigen oude "19" soort en van B. Camphuis uit Eefde via Cor Bruinsma uit Vorden. Voor te kruisen is de combinatie beland bij de Gebroeders Koehoorn uit Gouthum. Deze mannen hebben duiven rechtstreeks van De Klak en L. van Loon. Deze combinatie bleek een gouden greep te zijn en zijn er vanuit deze kruising meerdere 1e prijswinnaars en asduiven gekweekt. De laatste jaren zijn er nog een stuk of 20 duiven rechtstreeks gehaald bij Bertie Camphuis. Helaas is deze legende in de duivensport plotseling in 2014 overleden.

 

Het "Schaliekoppel" één van de beste koppels ooit op ons hok

 

Peter Regtop, 59 jaar oud, getrouwd en werkzaam als sociaal wijkmeester bij een woningbouwvereniging. Peter is al van jongs af aan duivencoach. In zijn jonge jaren heeft hij gewoond naast een duivenmelker en is hij "besmet" met het virus. Na eerst vele jaren onder de combinatie Peter & Willem te hebben gevlogen is Peter in 1990 een combinatie gestart met zijn broer Andre Regtop. Dit werd een groot succes met vele mooi behaalde resultaten en kampioenschappen. De duiven waarmee gevlogen werden zijn in het bovenstaande stukje al uitgebreid benoemd. De duif die ontbreekt in dit rijtje is de "Olieman". Deze superduif heeft zelf meerdere kopprijzen gevlogen en de nakomelingen hebben dit stokje moeiteloos overgenomen. Dit met o.a. meerdere teletekst uitslagen op de dagfond. In 1998 is Andre's zoon Martijn aangesloten bij de combinatie. Tot 2013 is de combinatie in deze samenstelling blijven bestaan. Helaas is Andre in dit jaar overleden en zijn Peter en Martijn na veel wikken en wegen verder gegaan als combinatie.

"De Olieman"

 

Liam Regtop, 4 jaar oud en zoon van Martijn. Hij is het nieuwste lid van de combinatie en ondanks alle pogingen van zijn moeder om hem het "duivenvirus" te besparen heeft hij het toch op zeer jonge leeftijd over zich heen laten komen. Gelukkig had zijn vader hier helemaal geen hand in. Met veel plezier is hij bij de duifjes en is absoluut een duivencoach in wording!

 

Comb. Hoffman-Regtop

In september 2014 hebben we besloten om samen verder te gaan onder de Combinatie Hoffman - Regtop. Alledrie hebben wij drukke banen en om de duivensport optimaal te kunnen uitoefenen zijn wij deze combinatie aangegaan. In de afgelopen 2 jaar was er al begonnen met het opbouwen van een gezamelijk kweekhok en zijn er duiven aangeschaft bij diverse tophokken in Nederland. Deze tocht bracht hen bij o.a. Steef Duijn, Lex Udo, comb. Verbree, Koen Minderhoud, Ad Schaerlaeckens en Gerard en Bas Verkerk. Uiteraard zijn er ook nog meerdere duiven gehaald bij vriend Rens van der Zijde. Deze duiven hebben jarenlang bewezen dat zij vluchten tot 750 km prima aankunnen. Het hokbestand bestaat nu uit ongeveer  40% van het soort van Rens (A. Schaerlaeckens en afstammelingen van de "Late Lange Vos" van l. Claessens), 20% Bertie Camphuis, 20% uit de lijn van de "Harry" van J. Hooymans (o.a. via Comb. M & A. v/d Wal, Team GPS en Anton Ruitenberg), en 20% overige duiven. Ons hokbestand bestaat op dit moment uit 14 kweekkoppels en maximaal 24 vliegkoppels. Wij willen de aankomende jaren gaan bouwen aan een hok voor de overnachtfond en zijn ons op dit moment aan het oriënteren met welke duiven wij deze uitdaging aan willen gaan. De eerste duiven zijn inmiddels op het hok gearriveerd. Het  is de bedoeling dat we gaan spelen met 12 duivinnen en 12  doffers. Deze vluchten zullen gevlogen worden vanaf de tweede locatie onder de naam Comb. Regtop. Dit omdat het niet mogelijk is om vanuit de combinatie Hoffman - Regtop vanaf twee locaties te vliegen. De aankomende jaren willen we gaan bouwen aan een All-Round hok waar wij mee kunnen presteren vanaf 160 km tot en met de Z.L.U. vluchten.

 

We gaan het de aankomende jaren zien!