Home » Weeknieuws

Nieuws

Op deze pagina willen wij iedereen op de hoogte te houden van belangrijk nieuws rondom de combinatie!

 

27-9-2018

Vandaag maar weer eens een update gedaan op de site. Door alle drukte heeft het een hele tijd op een laag pitje gestaan, maar ik ben voornemens om weer even vaker een update te plaatsen.

Dit jaar is voor ons geweldig verlopen. We wisten dat we op de goede weg waren en dit jaar lijkt onze inzet en visie zich om te zetten tot de resultaten die we willen zien. Met o.a. 5 teletekst noteringen en 3 NPO overwinningen op de Dagfond hebben de duiven ons bewezen dat we het goede pad gekozen hebben. 3 jaar geleden hebben we besloten het helemaal anders aan te gaan pakken en zijn we helemaal opnieuw begonnen. Nieuw samengesteld kweekhok en in het vlieghok begonnen met enkel jaarlingen. Dit jaar hield het maar niet op, op onze hokken. Wekelijks vroege duiven en mooie series. In de vereniging, kring en afdeling vele kampioenschappen en mooie uitslagen. Op dit moment is het wachten op de rest van de uitslagen. We weten in ieder geval al dat we de 5e beste Dagfondduif WHZB en 4e Gouden Duif Dagfond zijn geworden. Voor alle kampioenschappen heb ik een overzicht geplaatst onder het tabblad Prestaties.

 

Verder op dit moment alles rustig op onze hokken. Duiven zijn lekker aan het ruien en de voorbereidingen voor het seizoen 2019 zijn al weer volop gestart. Gezamenlijk met Jos Nijman, Peter Crans en Comb. Udo-Duijn zullen we dit jaar weer een ouderwets gezellige zaalverkoop gaan organiseren. Duiven in de hand kunnen nemen en voor niet al te gekke bedragen van één van de tophokken van Noord-Holland een duif kunnen bemachtigen. Dit alles uiteraard weer onder het genot van een hapje en drankje. Vorig jaar was het een enorm succes. Een gezellige avond waar vele liefhebbers op af waren gekomen. Voor ons genoeg reden om dit nogmaals te organiseren en wie weet een jaarlijks terugkerend avondje van te maken.

De uiteindelijke datum wanneer dit alles gaat plaatsvinden zullen we zo snel mogelijk bekend maken.

 

Vooraankondiging Zaalverkoop

In september spraken zij elkaar over hoe mooi het zou zijn om in Noord-Holland weer een ‘ouderwetse’ zaalverkoop te houden van zomerjongen. Duifjes die klaar zijn voor de kweek, die je in de hand mag nemen om zelf te beoordelen, blaken van gezondheid, goed gebouwd en waar de eigenaren 100% achterstaan en zeker niet onbelangrijk is dat de eigenaren iets over de duiven kunnen vertellen en mogelijk adviseren. Uit dit gesprek hebben 3 Noord-Hollandse topliefhebbers de handen ineengeslagen. 

Wij zijn de aanbieders van deze jongen…de combinatie Hoffman-Regtop uit Den Helder, Peter Crans uit Den Helder en Jos & Peter Nijman uit Heemskerk.

Alle 3 beschikken deze liefhebbers over een geweldig kweekhok met een kolonie die een gemeenschappelijke stempel hebben(Schaerlaeckens/Claessens), maar ook hun eigen identiteit hebben. Zij zijn elkaars concurrenten, komen bij elkaar over de vloer en hebben in het verleden ook al duiven onder elkaar uitgewisseld om er samen beter van te worden. Daarnaast hebben zij dezelfde visie over duiven….enkel goede moet je hebben. Duiven die perfect in de hand zijn en niet onbelangrijk; ‘papierentijgers’ ,wat ze ook gekost hebben, verdwijnen allemaal zonder pardon. Dit om hun kolonie ieder jaar op een hoger plan te brengen.

In de zomermaanden kweken deze liefhebbers vaak nog een aantal jonge duiven of voor eigen gebruik (kweekhok), Voor een schenking her en der (Als je iets schenkt moet het wel iets goeds zijn) en voor een verkoop. Nu hebben ze voor deze zaalverkoop een aantal jongen beschikbaar gesteld.

De Verkoop zal gehouden worden op vrijdag 17 november 2017 in het clubgebouw van p.v. Heemskerk. Vanaf 19.00 uur zal de zaal open zijn en kunnen de duiven bezichtigd worden. De verkoop zal gaan starten om 20.30 uur. De duiven zullen per opbod verkocht worden met een startprijs van EUR 75,- Voor hapjes en drankjes is gezorgd!

We zullen de aankomende weken via sociale media (facebook) de duiven voorstellen die verkocht gaan worden, uiteraard met stamkaart en toelichting. Het zal ook te volgen zijn via de blog van Jos Nijman en de website van Comb. Hoffman-Regtop. Foto’s zullen er niet zijn want u kunt de duiven op de verkoopdag bewonderen en in de hand nemen.

 

Hieronder worden de liefhebbers in het kort voorgesteld.

 

Jos en Peter Nijman

De Sprong naar de top van een gedreven en gepassioneerd liefhebber. Kort na de verkoop van zijn zaken liep Jos de grote kampioen van Heemskerk Steef Duijn tegen het lijf. Steef was al vele jaren de grote kampioen van Heemskerk (en vaak ook van ver daar buiten). Beide mannen raakten in gesprek over grote veranderingen in beider leven. Hierbij sprak Jos de woorden “ik wil kampioen worden” en Steef beloofde hem hierbij te helpen. En Steef hield woord! Hij hielp Jos aan goede duiven. Direct uit al zijn toppers, maar ze gingen ook regelmatig samen op pad. Ze struinden stad en land af op zoek naar topduiven. Ze bezochten verkopingen van topliefhebbers om hun oordeel aan te scherpen. Ook werd menig tophok bezocht. Jos kweekt (en ook voor zijn broer Peter) namelijk duiven met het idee dat hij ooit op zijn site omschreef als “Born2win”! Het toont de ambitie om duiven te kweken die op de dagfond kunnen presteren en bovenal winnen. Wat voor impact de duiven van Steef hebben kunt u ook lezen bij de volgende artikelen over Rens van der Zijde, de eigenaar van de “Late lange vos”, Lex Udo die outstanding presteert met de duiven van Steef en uiteraard een artikel over Steef zelf.

 

https://www.pipa.be/nl/newsandarticles/reports/rens-van-der-zijde-lex-udo-steef-duijn-1

 

Uiteraard is Jos ook te volgen via zijn eigen Blog waar hij wekelijk zijn kijk op de sport geeft;

 

http://nijmanheemskerk.blogspot.nl/

 

Peter Crans

Peter Crans uit Den Helder is een echte specialist op de Dagfond. Op een totale hokaccomodatie van nog geen 4 meter is er letterlijk geen plek voor twijfelaars. Hij wordt door de omstandigheden gedwongen superstrak te selecteren en door die moordende selectie blijft alleen het allerbeste over. Met twintig duivinnen op weduwschap worden ongekende serie uitslagen neergezet. Vorig jaar werd hij 6e nationaal kampioen eendaagse fond onaangewezen en dit jaar eindigde hij als 11e nationaal kampioen eendaagse fond onaangewezen en 4e aangewezen. Vanaf 2011 won hij vier NPO-vluchten in Afdeling 6/Noord. Het zijn vooral de allround duiven van Arie Dijkstra die hier het mooie weer maken (“Leonardo” x “Tinkerbell), aangevuld met duiven van Ad Schaerlaeckens (via Rens van der Zijde) en C & G Koopman (via R.A. Bakker). Peter die over de 5 Dagfondvluchten in 2016 een prijspercentage van meer dan 75% behaalde, zette met zijn 100%-score op Argenton ook nog eens de beste hokprestaties van Nederland op de dagfond bij het Spoor der Kampioenen neer. In 2017 werd over 6 dagfondvluchten een prijspercentage van ruim 65% behaald. Hiermee eindigde Peter in afdeling 6, 4e op het onderdeel Dagfond. Ook in 2017 behaalde Peter Crans, die op de zware Argenton maar liefst 18 van de 19 ingekorfde duiven in de prijzen speelde, de beste hokprestatie op de Dagfond van afdeling 6. In de verkoop een aantal late jongen uit zijn topduivinnen van afgelopen seizoen.

 

Comb. Hoffman-Regtop

Laurens, Peter en Martijn hebben 3 jaar geleden besloten de huidige combinatie op te starten. Er is besloten om een nieuw hok op te gaan bouwen en dat is begonnen bij de kwekers. De afgelopen jaren zijn er duiven aangeschaft bij diverse tophokken in Nederland. Deze tocht bracht hen bij o.a. Steef Duijn, Lex Udo, Koen Minderhoud (Zoon “Geeloger”), Ad Schaerlaeckens, Gaby Vandenabeele (Via J.T. Morsink) en Jan Hooymans (duiven uit de lijn van de “Harry” via Comb. M & A v/d Wal en Team GPS). Uiteraard zijn er ook nog meerdere duiven gehaald bij vriend Rens van der Zijde. Het kweekhok bestaat inmiddels uit 14 koppels. Dat deze duiven een gouden combinatie bleken blijkt al uit de resultaten die deze duiven nu al behaald hebben. Afgelopen jaar met een nieuwe ploeg jonge duiven begonnen en hiermee jonge duiven en navlucht kampioen geworden. Dit jaar met een compleet hok jaarlingen Vitesse kampioen en met de nieuwe jonge duivenploeg opnieuw jonge duiven en navlucht kampioen. De afgelopen 2 jaar 15 eerste prijzen in het sterke p.v. Nieuwediep. Dit alles op afstanden van 160 t/m 750 km. Dit kweekhok heeft de afgelopen jaren bewezen topduiven voort te kunnen brengen waar al menig liefhebber mee geslaagd is. In de verkoop een selectie zomerjongen uit het kweekhok.

 

Voor meer informatie kijk op hun website;

 

www.combhoffman-regtop.jouwweb.nl

27-6-2017 - Hierbij weer een update over het reilen en zeilen bij onze hokken. De eerste jonge duivenvlucht zit er weer op en op zijn zachts gezegd was dit een zeer vervelend vluchtje. In heel Noord-Holland veel verliezen en vele hokken weer afgebroken. Ik weet zeker dat de lossingscommissie van afdeling 6 hier ongelofelijk mee in zijn maag zal zitten en fouten worden gemaakt. Mijn inziens  zullen we vooral met de jonge duiven voorzichtiger moeten gaan worden de eerste vluchten. Bij twijfel niet lossen! Als het weer het niet toelaat, gewoon terug naar huis ondanks de kosten. Als de jongen eenmaal een wedvlucht of drie gehad hebben zullen zij meer bestand zijn o.a. het weer en is de grootste stress er wel van af. Dit is nu al het zoveelste jaar dat er enorme verliezen zijn en kost het de al zo fragile sport opnieuw leden. Maar als een paal boven water blijft staan dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn duiven en dat jij zelf beslist om mee te geven of niet.  Bij ons ondanks de mooie uitslag ook nog veel duiven weg. In de vereniging wisten we te starten met 1,2,4,5 en 10. Op de dagfond wisten we de 4e plaats te behalen en is hiermee ook direct het oude duivenseizoen afgerond. We zijn een hok in opbouw en speelden dit jaar met enkel jaarlingen op de oude duiven vluchten. Om volgend jaar met een goede basis te beginnen hebben we een mooie ploeg 2 jarige duiven die bewezen hebben goede prijzen te kunnen vliegen. We hopen dit aankomend jaar met een mooie ploeg jaarlingen te kunnen aanvullen.

Ook bij de kwekers ligt weer een volledige ronde jongen. Dit keer zijn de kwekers meer zuiver gehouden om een mooie ploeg voor de verkoop te kunnen kweken. We gaan ons de aankomende weken oriënteren waar wij deze gaan aanbieden en hier zal ik melding van maken en via de site en tevens via Facebook.

In de map kweekduiven is een update gekomen met een aantal mooie nieuwe foto's dit keer gemaakt door Henk Storm. Henk bedankt voor de mooie foto's. Ook heeft hij een collage gemaakt voor onze vernieuwde stamkaarten. Hieronder een voorproefje van wat het zal gaan worden. Nog een paar kleine aanpassingen en dan naar de drukker!

30-5-2017 - Een enerverend weekje!

Voor deze week begon de spanning er goed op te komen. De eerste dagfondvlucht van het nieuwe seizoen. Vanuit de afdeling werd besloten om deze te gaan vervliegen vanuit Gien,voor ons ruim 600 km. Dit jaar zijn wij ons meer gaan richten op deze vluchten en hebben we donderdagavond 39 duiven ingekorfd voor wat een zware vlucht beloofde. Een tropisch warme dag met een Zuidoosten wind! Dat het zwaar zou worden bleek wel uit het verloop van deze vlucht. Grote verschillen en nog veel duiven onderweg. Voor ons bleek deze vlucht een mooi start van het Dagfond seizoen te worden. Na de vroegste tijden uit de voorhand te hebben vernomen wisten we dat het mogelijk was om tussen 13.45 en 13.50 te klokken. Kort na kwart voor twee kwam er een duif onze kant op en besloot na geroepen te worden de weg naar het hok te vinden waar hij helaas niet direct op de klep viel maar besloot om nog even een minuutje te wachten. We wisten hem uiteindelijk om 13.49 te klokken en het was duidelijk dat dit een vroege duif was. Uiteindelijk bleek het goed genoeg te zijn voor een teletekstvermelding! 2e NPO Noord tegen 2438 duiven en de 9e in de gehele afdeling tegen 8507 duiven. De duif die deze prestatie wist te behalen was "Porthos". Één van de drie broers uit het "Musketier koppel". Broer "D'Artagnan" werd 4e Olympiadeduif Jong 2017 en de derde broer "Athos" werd 12e beste jonge duif Pipa Ranking SD.

Vrijdag weer eens op hokbezoek geweest bij bevriend duivenliefhebber Jan Morsink uit Marle. Na weer een erg gezellige dag met drie nieuwe aanwinsten naar huis gereden. Dit maal 2 jongen uit een inteelt "Mr. Blue" van Pieter Veenstra x Dochter "New Bliksem" Gaby Vandenabeele en 1 late doffer uit Broer "Gloria" x dochter "New Bliksem" beide Gaby Vandenabeele. Laten we hopen hier weer net zoveel geluk mee te hebben als de andere duiven van dit tophok af. Tot nu toe weten we uit praktisch elke duif een eerste prijswinnaar te kweken en lijken de duiven succes mee te brengen.

Jan opnieuw weer bedankt voor een leuke dag en we zien elkaar snel weer!

Zaterdag de kweekduiven opnieuw gekoppeld en als alles goed loopt zullen er deze week weer een aantal foto's gemaakt gaan worden een kan ik deze weer op onze site plaatsen.

Tot zover!

22-5-2017 - Deze week de eerste midfondvlucht van het seizoen. Wij hebben dit jaar besloten om ons meer te gaan richten op de Dagfond en hadden deze week 5 doffers uitgezocht om toch een vlucht te hebben. De overige 39 zijn thuisgebleven en worden klaargemaakt voor aankomende week wanneer de eerste Dagfondvlucht vanuit Chateaudun vervlogen zal gaan worden. Deze ploeg hebben we zelf afgericht vanuit Bergen op Zoom om ze wel op gang te houden. Bij onze eigen opleer kwam al snel naar voren dat de duiven veel snelheid zouden gaan maken en dit bleek inderdaad het geval te zijn. De vroegste duiven wisten ruim 100 km/u te maken. Zelf begonnen we met de 15e in de vereniging met 4 van de 5 duiven in de prijzen. Op naar volgende week!

De jongen hebben inmiddels meerdere dagen in de mand gezeten en gaan vanaf deze week voorbereid worden voor het aankomende jonge duiven seizoen. Nog steeds doen ze het erg goed en hebben nog geen terugval gehad. Laten we hopen dat dit zo door blijft zetten.

Zaterdag ook via de Gebr. Pouw uit Nederhorst den Berg een nieuwe aanwinst voor het kweekhok weten te bemachtigen. In het najaar in Den Helder een bon gekocht en deze verzilverd voor een erg mooie duif uit twee rechtstreekse duiven van Gaby Vandenabeele. Mannen erg bedankt!

Tot zover!

17-5-2017 - De laatste week van de vitessevluchten zit er weer op. Voor ons is het een goede start van het seizoen geworden. In de vereniging wisten we tot nu toe iedere week bij de eerste 6 duiven te klokken met o.a. een mooi 1e en 2e plaats in de kring op Oudenaarde. Ook deze week wisten we opnieuw in de kop van de uitslag te belanden. Met opnieuw een mooie 3 plek tegen bijna 800 duiven in Den Helder is de Vitesse in stijl afgesloten. Het was opnieuw een pittige vlucht die opnieuw lang openstond. Helaas waren de duiven bij thuiskomt erg zenuwachtig en verspeelde wij ruim een minuut en mogelijk de eerste prijs. Nu moet ik hier wel bij zeggen dat een duif pas telt als hij geconstateerd is en dat de duif bij wie dit als eerste gebeurd de terechte nummer 1 is geworden. Het gebeurd iedereen wel eens in het seizoen, maar het blijven toch altijd vervelende secondes als een duif er is maar niet op de klep wil vallen. Zowel in de vereniging als in den Helder wisten wij onaangewezen en aangewezen kampioen te worden en hebben de 1e en 2e duifkampioen Vitesse. Ook in het Rayon waren de resultaten prima. Met een 2e plaats onaangewezen en de 1e plaats aangewezen mogen wij zeer tevreden zijn over de start van seizoen 2017. Een mooie kanttekening voor ons hok is dat onze nieuwe ploeg duiven opeenvolgend jonge duiven kampioen, navlucht kampioen en dus nu Vitesse kampioen zijn geworden. De duiven weten ons vertrouwen tot nu toe niet te beschamen.

 

De aankomende week de eerste midfond vlucht waar wij met 5 doffers aan mee zullen doen. De overige duiven worden vanaf heden voorbereid voor de dagfondvluchten. De jonge duiven vliegen prima en zullen nu kalm aan klaargestoomd gaan worden voor de wedvluchten. Alle randzaken als enten enz. zijn gedaan en kan er dus volop gericht gaan worden op de aankomende (opleer)vluchten.

 

Volgende week woensdag zullen de kwekers weer gekoppeld gaan worden en gaan we opnieuw proberen een mooie ronde te kweken voor de te schenken bonnen en voor onze jaarlijkse verkoop op internet. Ook nu gaan de koppels in tegenstelling tot de winterkweek zuiver gezet worden. Oftewel schitterend materiaal voor de kweek. Broertjes en zusjes hebben zich inmiddels al veelvuldig bewezen.

Tot zover!

12-5-2017 - Na veel reacties vanuit onze omgeving hierbij weer een update over het reilen en zeilen rondom onze hokken. Wegens andere prioriteiten heeft het weeknieuws stilgelegen en wil proberen dit weer op te gaan pakken. Kan niet beloven iedere week wat  te plaatsen maar probeer jullie met regelmaat op de hoogte te houden.

De kweek is zeer goed verlopen. Er loopt een mooie ploeg jonge duiven en ronde 1 vliegt inmiddels 1 1/2 uur en ploeg 2 zal hier volgende week bij gaan aansluiten.  Kort hierop volgend zal het opleren gaan beginnen en kunnen ze voorbereid gaan worden op de jonge duiven vluchten. Nu zorg ervoor houden ze gezond te houden en hopen op net zo'n mooi jonge duivenseizoen als vorig jaar. De kwekers zijn inmiddels gescheiden en zullen met enkele weken opnieuw gekoppeld worden voor onze jaarlijkse ronde late jongen.

De Vitesse is inmiddels weer 5 vluchten onderweg. We zijn dit jaar gestart met 24 koppels jaarlingen. Na het goede jonge duivenseizoen hebben we besloten om een frisse start te maken met de duiven waar wij de aankomende jaren naar ons inziens veel plezier aan zullen gaan beleven. Tot nu toe hebben zij ons niet teleurgesteld.

In de vereniging vliegen wij tot nu toe:

Roosendaal: 3-14-19 enz. (27/47) tegen 634 duiven

Duffel: 5-6-9-14 enz. (26/47) tegen 602 duiven

Oudenaarde: 1-2-5-7-9 enz. (24/46) tegen 586 duiven

Dit was tevens 1 en 2 in de gehele kring tegen ong. 3000 duiven.

Quievrain: 6-7-8-12 enz. (25/46) tegen 515 duiven

Chimay: 3-5-12-14 enz. (19/46) tegen 423 duiven

Met nog één vlucht te gaan verdedigen we de koppositie in het klassement en hopen dat dit weekend voor elkaar te krijgen. Dit weekend zullen de duiven opnieuw naar Quievrain gaan en laten we hopen dat de duiven ons opnieuw niet teleurstellen.

Vanaf volgende week zal de midfond starten en zoals het ervoor staat zullen wij hier met ongeveer 5 doffers aan mee gaan doen. De rest van het hok zal voorbereid gaan worden op de Dagfond.

 

25-7-2016 – Deze week 2 vluchten vanuit Minderhout en Le Mans. Sinds dit jaar is er in onze afdeling besloten om de 5e vlucht terug te gaan naar Minderhout. Dit is om duiven die mogelijk gewond zijn geraakt of later zijn thuis gekomen kans te geven weer ingepast te worden. Hierdoor stond deze vlucht voor de derde keer op het programma. Tot nu toe zijn de verliezen ons te verwaarlozen en is wat mij betreft de opzet geslaagd, maar uiteraard zal niet iedereen het hiermee eens zijn. Helaas hoor je om je heen ook andere berichten. Door het verwachte slechte weer in het oosten van het land is er besloten met de oude duiven naar Le Mans te verhuizen. Daar dit dichter aan de kust ligt lagen hier veel meer mogelijkheden om te lossen.

Met de oude duiven kan ik weinig verandering melden. Zoals eerder al vermeld is de koek een beetje op en willen we volgend jaar met een geheel vernieuwde ploeg aan de start staan. Met een 21ste in de club en 2 duiven in de prijzen is dit niet wat we in de toekomt willen gaan zien. De zware vluchten van dit jaar en het feit dat deze duiven bijna wekelijks gespeeld zijn heeft bijgedragen aan het feit dat de motivatie eruit is. De aankomende twee weken nog ff doorzetten voor de laatste dagfondvlucht vanuit Argenton en kijken of we hier nog wat kunnen bereiken.

Met de jongen is het totaal anders. De jonge duiven hebben er vanaf vlucht 1 al lekker de gang in en dat was deze weken niet anders. Deze week wisten we voor de 3e keer een eerste te pakken (5 vluchten) met opnieuw een hoog prijspercentage (43/70). Ook wisten we in Den Helder weer 5 duiven bij de eerste 10 te klokken. Deze week een jong voorop waar de vader afkomstig is van Martin en Arjan v/d Wal en komt uit een broer van “Miss Poznan” van Bart en Nance van Oeckel x kleindochter “Harry” en “Champ 49”. Moeder is afkomstig van Jan Morsink uit Marle en komt uit twee rechtstreekse duiven van Gaby Vandenabeele. Vader van deze duivin is “Super Bettini” topkweker bij Jan en moeder is een dochter van de “Playboy Wittenbuik” één van de absolute topkwekers bij Vandenabeele. Sinds twee jaar zijn we begonnen met het vormen van een nieuw en in onze ogen modern kweekhok en zoals het er nu uitziet begint het zijn vruchten af te werpen. Laten we hopen dat de verliezen laag blijven en dat we volgend jaar met deze duiven een nieuw hok kunnen opbouwen.

Aankomende dinsdag inkorven voor Cahors. Hier mogen de jaarlingen van de overnachtfond laten zien dat ze het aankunnen en een plekje voor volgend jaar te gaan bemachtigen. Zaterdag weer vroeg het bed uit!

Bij de kwekers gaan deze week de laatste jongen afgespeend worden. Nog één liefhebber die een bon heeft van ons en deze duif ook kan ophalen. De rest wordt de aankomende tijd nog veel bekeken en uitgeselecteerd voor onze jaarlijkse verkoop en voor de paar bonnen die we schenken. Er loopt in ieder geval weer een mooie ronde. Na het afspenen zal het hok direct winterklaar gemaakt worden en de duiven gescheiden worden. Nu kunnen ze direct weer hun jaarlijkse enting krijgen en rusten voor het nieuwe kweekseizoen.

Tot zover deze week, aankomende week voor de jonge duiven Asse Zellik en voor de oude Cahors!

18-7-2016 – Allereerst een excuusje naar mijn trouwe lezers (Cees ik zal je niet bij naam noemen) voor het overslaan van een weeknieuws. Door de afsluiting van mijn schooljaar was het erg druk en dan moet je even prioriteiten stellen. Gelukkig kan ik nu van mijn vakantie genieten en kan ik de overgeslagen week in de weeknieuws even inhalen. Dus bij deze eerst even een terugblik naar vorige week.

Vorige week stonden de vluchten Duffel voor de jonge duiven en Chateauroux voor de oude duiven op het programma. Laat ik maar positief beginnen. Bij de jonge duiven zit de gang er lekker in. Ook deze week wisten we de eerste prijs te spelen in de vereniging en dit keer ook in het rayon. Mooi hierbij was dat de “69” zijn tweede 1e prijs op een rij wist te winnen. Verder wisten we er weer meerdere bij de top 10 te klokken en loopt het jonge duiven seizoen tot nu toe tot grote tevredenheid. Bij de oude duiven was het totaal anders. We wisten geen duif in de kop te draaien en de duiven kwamen “zeiknat” thuis. Helaas hebben de duiven vanaf Amsterdam zonder onderbreking in de hozende regen moeten vliegen. Hierbij moet ik wel vermelden dat clubgenoot Cees Nagel wel een topduif wist te klokken, die nationaal ook bij het snuitje bleek te zitten. Klasse Cees!

Nu snel door naar deze week. Voor deze dag stonden de vluchten Asse Zellik voor de jonge duiven en Morlincourt voor de oude duiven op het programma. Bij de jonge duiven wist de “69” zich opnieuw als eerste op het hok te melden. Helaas kwam hij nu enkele seconden te kort om opnieuw een 1e prijs te pakken, maar bleef het ditmaal bij een 2e plaats. Zoals we allemaal weten krijg je pas bloemen bij de finish, maar deze duif begint nu wel op een zogenaamde “Witte Raaf” te lijken. In de laatste 3 weken vliegt hij in de club 2x een 1e prijs en 1x een 2e. In het Rayon is dit goed voor een 1e, 3e en 4e tegen gemiddeld 2500 duiven. Vader van deze duif is een zoon van de “Donker 70” van Rens v/d Zijde. Een andere zoon van de “Donker 70” gaf ook al de beste jonge duif van Italië en uit de lijn van de “Late Lange Vos” zijn al vele grote overwinnaars gekweekt. Moeder is een duivin afkomstig van Comb. M & A v/d Wal en komt uit een zoon van de “Harry” van Jan Hooymans maal hun eigen “Champ” gekruist met een inteelt duif uit het bekende “Bak 17” koppel van Marcel Aelbrecht. Dit soort duiven brengen toch een hoop plezier op het hok. Laten we hopen dat hij goed blijft thuiskomen en volgend jaar met zo’n duif verder kunnen.

Bij de oude gaat het seizoen een beetje als een nachtkaars uit. Het was de laatste midfondvlucht en bleek uiteindelijk een zeer slechte vlucht te worden met veel verschillen. Ook nu wisten wij niet een duif in de kop te draaien. Gelukkig wisten we uiteindelijk nog bijna de helft in de prijzen te krijgen en daardoor nog wel hokkampioen Midfond geworden in de vereniging. Door het matige verloop werden de kampioenen in de vereniging flink door elkaar gehusseld, maar uiteindelijk wie aan het einde van de vluchten bovenaan staat is de terechte winnaar.

Verder op de hokken gaat het prima. De eerste ronde voor de verkoop is afgespeend. De tweede ronde kan er met een week of twee vanaf en kunnen de kwekers weer gescheiden worden. Er loopt weer een mooi ploegje waarvan ik overtuigd ben dat er mensen mee zullen slagen. Bij ons laten deze duiven het in ieder geval iedere week zien.

De overnachters worden kalm aan klaar gestoomd voor hun laatste vlucht voor het jaar. Zij zullen ingekorfd worden op Cahors. Hopen op een mooie vlucht waar ze tevens weer veel ervaring op zullen doen. Ook een positieve ontwikkeling is dat de “67” zijn weg uiteindelijk terug gevonden heeft. Na de 13e npo Chateaudun was hij nog niet teruggekeerd van Agen, maar kan nu met Argenton nog een keer mee en mag het volgend jaar dan nog eens proberen.

Vorige week nog een collega duivenmelker uit Amsterdam op bezoek gehad. Ook bij hem waren de verliezen enorm bij de jonge duiven. Op zo’n moment moet je elkaar een beetje helpen en heeft hij er 2 mogen uitzoeken uit het hok. J. ,ik hoop dat je er veel plezier aan zult beleven!

4-7-2016 – Deze week een uitslag om in te lijsten. Voor de jonge duivenvlucht van zaterdag naar Minderhout hadden we 75 duiven ingekorfd. Vorige week hadden we er 72 maar tijdens de week hebben nog 2 duiven hun weg naar huis gevonden en hebben we 1 duif na gewond te zijn geweest weer in weten te passen. Om 10.09 uur kwamen de eerste 5 duiven vanuit de stad terug en wisten er in het rondje dat zij maakten er nog 6 bij aan te sluiten. Dit bleken de eerste 11 duiven in de vereniging te zijn waardoor we een prachtige uitslag wisten te maken beginnend met 1 t/m 11 tegen ruim 550 duiven en in onze hard spelende vereniging 37 duiven in de prijzen. In het Rayon was dit goed voor 4 t/m 13 en 15 tegen 2697 duiven. Ons prijspercentage was hier nog beter en wisten 54 van de 75 duiven in de prijzen te pakken.

De oude duiven vlogen hun één na laatste midfondvlucht vanuit Pont. St. Maxence. Voor deze vlucht 14 duiven ingekorfd. In de club wisten wij hier de derde plaats te behalen. Dit is in het Rayon goed voor 24e plek. Alle duiven wisten hun hok weer terug te vinden en kunnen zich op gaan maken voor nationaal Chateauroux.

Bij de overnachtduiven hebben 9 duiven hun weg terug gevonden na Agen. Deze duiven zullen dit jaar nog een vlucht gaan krijgen en zullen klaargemaakt worden voor of Cahors of Bergerac. Kijken of we hierna een eerste mooie ervaren ploeg voor volgend jaar hebben wat weer aangevuld kan gaan worden met jaarlingen.

Volgende week gaan de jongen naar Duffel en de oude naar Nationaal Chateauroux. Laten we op opnieuw een mooie weekend hopen.

27-6-2016 – Een druk duivenweekend! Op woensdag werd er door de afdeling plotseling een extra opleer ingepland. Een mooie tussenstap van 140 km. Alle 73 jongen en 5 late jongen van vorig jaar zijn mee geweest. Voor de jongen was dit de tweede keer container en waren eind van de middag 72 v/d 73 thuis. Al met al een prima opleer van ons. Helaas hoor ik vanuit het zuiden van onze afdeling ook berichten van grote verliezen. Laten we hopen dat voor deze mensen er nog duiven terugkomen of opgegeven worden want door dit soort situaties kost het ons inkorvers en waarschijnlijk weer leden en dat is negatief voor ons allen.

Maandag 13 jaarlingen ingekorfd voor de ZLU vlucht Agen. Op dit moment wordt er nog steeds geklokt want de duiven gingen op zondag pas los, waardoor zondagavond laat pas de eerste duiven in Den Helder zouden kunnen vallen. Helaas wisten wij ’s avonds nog geen duif te klokken, maar vanochtend om 06.38 uur viel de eerste duivin. Dit was de 32e jaarling in de afdeling en om 08.56 uur de viel de tweede duif.

Zaterdag stonden er 2 vluchten op het programma. De eerste was de jonge duivenvlucht vanuit Minderhout. Voor deze vlucht hadden wij 72 duiven ingekorfd. Onder het toeziend oog van een aantal toeschouwers was het een waar spektakel om de duiven naar huis te zien komen. In een tijdsbestek van ongeveer 6 minuten wisten we 40+ duiven in de klok te draaien. Uiteindelijk wisten we een mooie uitslag te maken met in de club 38 v/d 72 in de prijzen tegen 527 duiven startend met een 6e en 12 duiven bij de eerste 22. Ook niet onbelangrijk is dat alle duiven weer thuis zijn. Onze prioriteit is uiteindelijk een mooie ploeg overhouden van duiven uit onze eigen duiven. Het is al jaren kommer en kwel dus laten we hopen dat het nu goed zal gaan. Ook in de samenspelen waren de uitslagen prima. In de CC Noordkop hadden we er 46/72 in tegen 816 duiven, met 12 duiven bij de eerste 23. In het rayon was dit goed voor totaal 50/72 duiven in de prijzen startend met een 8e en 12 duiven bij de eerste 26 tegen 2520 duiven. Onze 9e duif was tevens onze bovenste van de lijst dus ook hiermee doen we goede zaken. Al met al een top start!

De oude duiven waren ingekorfd op Le Mans. Nou ja, dit is het uiteindelijk geworden. Door het vreemde weer van de laatste tijd word er nog wel eens aan de vluchten gesleuteld. De bedoeling was Bourges, toen stond er opeens Tours. Hier mocht niet gelost worden en zijn ze uiteindelijk doorgereden naar Le Mans. Hier werden de duiven om 7.30 uur gelost. Uiteindelijk klokken we zo’n 12 minuten na de eerste en waren we hier niet tevreden mee. Bij het maken van de uitslag bleek het nog wel mee te vallen en begonnen we in de club met de 8e en 5 duiven bij de eerste 22. Voor NPO Noord was dit goed voor een 29e tegen 1103 duiven. Vanaf deze vlucht staat de 214 bovenaan in het duifkampioenklassement en heeft hij al 10 prijzen weten te spelen. Donderdag op voor zijn 11e hopelijk.

De jongen van de kwekers zijn al weer op kleur en kunnen er met goed een week van af. Ook de tweede ronde zal deze week uit gaan komen en dan als deze grootgebracht zijn kunnen de kwekers weer van elkaar af voor een welverdiende rustperiode en gaan we beginnen met de voorbereidingen voor volgend jaar. Welke duiven blijven? Wat komt er bij? Dit zijn vragen die de aankomende weken beantwoord gaan worden.

Volgende week voor de jongen nogmaals Minderhout en voor de oude duiven de midfondvlucht Pnt. St. Maxence.

21-6-2016 – Het weer zit ons de laatste tijd goed dwars. Er is op de vluchten op dit moment geen pijl te trekken. Ook dit keer werd de vlucht weer een dag uitgesteld door het slechte weer. Laten we hopen dat het weer de aankomende tijd wat gaat stabiliseren, maar ik ben bang dat het nog wel even doorzet en dan is het wel belangrijk dat het bestuur en lossingcommissie goed blijven nadenken en de keuzes blijven maken die zo tot nu toe gedaan hebben. Met de jonge duivenvluchten op komst zal dit extra belangrijk zijn, want de hokken kunnen grote verliezen niet gebruiken. De laatste jaren is het toch vaak negatief geweest en om de het plezier in de sport te behouden moeten we proberen de verliezen terug te dringen.

Deze week de midfondvlucht vanuit Pnt. St. Maxence. Een vlucht met voor ons een afstand van 433 km. De snelheid die de duiven maakten was toch een beetje onverwacht. Uiteindelijk wisten wij in de club de 7de plek te behalen en 3 v/d 7 duiven in de prijzen te hebben. Wel deze week opnieuw alles thuis en hebben we met de oude duiven nog niets verspeeld.

Op zaterdag onze eerste keer container met de jonge duiven. We hebben er 83 ingekorfd en deze werden zaterdag vanuit Alphen a/d Rijn gelost. Helaas 7 duiven achter gebleven (of nog onderweg, net hoe je het wilt zien) en kunnen wij vanavond bij een ingepaste opleer de jongen inkorven op Numansdorp. Op zich weer een goede beslissing van het bestuur om de stap naar de eerste vlucht niet te groot te maken.

Deze week de eerste keer mee op de ZLU. Er zijn 13 duiven ingekorfd en we gaan kijken of er wat te halen valt. Het belangrijkste nu is dat de duiven leren zodat we mogelijk een leuk startgroepje hebben voor volgend jaar die we met jaarlingen kunnen aanvullen. Maar zoals bij elke vlucht, je weet maar nooit. Het zijn duiven met een afstamming die het zouden moeten kunnen en de 13e npo Chateaudun is ook mee.

Bij de kwekers alle jongen van ronde 1 geringd. Zij groeien weer als kool en ben ervan overtuigd dat er straks een mooie ronde voor de verkoop rondloopt.

Gisteravond weer overleg gehad over de huldiging van de afdeling. Deze zal dit jaar op 12 november gehouden gaan worden en het gaat ons weer lukken om er een gezellige avond van te maken. Na het evalueren van het voorgaande jaar, weer een aantal kleine aanpassingen gedaan in het programma om er een nog groter succes van proberen te maken. Verder wil ik nog niet te veel loslaten maar als er meer vastligt kom ik er geheid op terug. Maar voor nu, zet de datum in uw agenda!

Tot zover!

13-6-2016 – Opnieuw moesten we door het weer een aanpassing doen in het vliegprogramma. Er werd besloten om pas op vrijdag in te korven en zondag te lossen. Naast dat het i.v.m. het trouwen van een familielid lastig uitkwam om op vrijdag in te korven (de gehele combinatie was uitgenodigd), was het wel een goede beslissing van het afdelingsbestuur. Ik heb het vorige week ook vertelt, maar op dit moment is het niet leuk om bestuurder te zijn binnen de duivensport. Het weer laat het enorm afweten en ik ben bang dat er nog veel geschoven gaat worden de aankomende weken. Als de beslissingen uitpakken zoals dit weekeinde is dit geen probleem. Op zondag konden de duiven gelost worden vanuit Chateaudun en kregen we een pittige maar toch goede vlucht met een prima verloop. Wij zijn gestart met een 7e NPO Noord en bij de overnachtduiven werd een 13e NPO Noord gespeeld!

De jongen zijn weer prima op orde en maken veel vlieguren. Ze gaan aankomende dinsdag nog niet mee met de opleer. Dit vooral omdat kijkende naar het weerbericht er veel buien verwacht worden. Aankomende vrijdag is er de laatste opleervlucht en we gaan kijken of we de jongen deze vlucht in kunnen korven, uiteraard weer afhankelijk van het weerbericht.

Bij de kwekers ligt weer een ronde jongen en zijn de koppels opnieuw op eieren gekomen, Uit deze twee rondes zal de verkoopploeg geformeerd worden. Intussen zijn de kweekduiven weer aangevuld met 2 duiven van Rens v/d Zijde. Deze twee (vermoedelijk) duivinnen zullen volgend jaar een plekje gaan krijgen.

Volgende week Pnt. St. Maxence. Laten we hopen dat het weer ons gunstig gezind is!

6-6-2016 – Voor deze week stond de midfondvlucht Pnt. St. Maxence op het programma. Door het voorspelde slechte weer gingen we op vrijdag inkorven. De laatste weken is er veel gemopper op het afdelingsbestuur, maar dit is naar mijn idee opnieuw een goede beslissing. Het weer is op dit moment erg onstuimig en moet er goed gekeken worden naar de lossingen. Natuurlijk is het beter als we gewoon het programma kunnen volgen, maar we hebben er ook niets aan als veel duiven achterblijven. Voor de mensen die deze beslissingen moeten nemen is het geen fijne tijd. Het is moeilijk om het goed te doen. Word een vlucht gecanceld zijn wij duivenmelkers in alle staten en als een vlucht door gaat maar verloopt slecht en blijven er duiven weg zijn we nog bozer. Ik weet wel dat ik niet graag dit soort beslissingen zou nemen. Het enige wat ik dit bestuur op het moment zou “verwijten” is dat ik vind dat ze te open willen zijn. Afgelopen week heeft de voorzitter gereageerd op een brief naar een club in de Zaanstreek. Zelf vind ik dat een bestuur op zo’n moment gewoon moet zeggen dat de beslissing genomen is voor het welzijn van de duiven en dat verdere vragen na het seizoen behandeld worden. Door de (zeer) uitgebreide inhoud was er weer veel ruimte voor discussie en dat moet mijn inziens op dit moment voorkomen worden.

Nu bleek ook zondag het weer in Frankrijk nog niet goed te zijn en werd er uitgeweken naar Menen. Voor ons 264 km. Het zou zoals verwacht een pittige vlucht worden. In de club wisten we een 7de plek te behalen. Nu kunnen we de duiven klaar gaan maken voor de eerste dagfondvlucht en laten we hopen dat de vlucht door kan gaan. Ook de overnachters zullen mee gaan naar Chateaudun. Dit uiteraard om ze te gaan voorbereiden op Narbonne.

De jonge duiven zullen als er niets vreemds gebeurd dinsdagavond voor de eerste keer de container ingaan voor de eerste opleervlucht. Ook hier is de datum een dag verschoven vanwege het weer. Op dit moment zijn het er nog 88 en laten we hopen dat ik dat woensdag ook nog kan zeggen.

Bij de kwekers de eieren overgelegd. Laten we hopen dat na een zeer strenge selectie er nog een stuk of 20 overblijven voor de verkoop en voor een mogelijke schenking. Wij vinden die strenge selectie erg belangrijk omdat als je duiven verkoopt dat de mensen die ze gekocht hebben een goed gebouwde duif ontvangen. Of het een goede duif is kan ik niet zeggen maar aan de duif verder zal niets aan te merken zijn. Uiteraard hoop ik dat mensen er erg succesvol mee zijn, want dit is de beste reclame die je kunt krijgen.

Op naar Chateaudun!

30-5-2016 – Deze week de week van enerzijds de teleurstelling van het aflasten van de eerste dagfondvlucht en de mooie uitslag op Asse Zellik anderzijds. Ons afdelingsbestuur had op donderdag besloten om de vlucht vanuit Chateaudun af te gelasten. Kijkende naar het weer misschien een verstandige beslissing maar er was/is nog steeds veel weerstand tegen. Tijdens de ledenvergadering is er besloten ten aller tijde naar de losplaats te rijden en op locatie te beslissen wel of niet te lossen. Nu is het maken van dit soort beslissingen niet makkelijk en ga er ook maar eens voor staan. Besluit je af te lasten heb je de liefhebbers op je nek maar gaat de vlucht door en zijn er grote verliezen staat je hetzelfde te wachten. Het is moeilijk om het goed te doen! Nu denk ik verder dat het niet slecht is geweest de vlucht te annuleren door het weerbeeld in Frankrijk, maar vind ik wel dat gemaakte afspraken nagekomen dienen te worden. De vluchten die gelost zijn, zijn voor het merendeel lastig verlopen en waren er ’s avonds nog veel duiven onderweg. Naar wat ik vernomen heb op diverse social media zijn er gelukkig op zondag nog veel duiven nagekomen. Door de afgelasting van de vlucht zijn helaas wel de dagfondspelers uit Noord-Holland uitgeschakeld voor meerdere kampioenschappen en als jouw seizoen ingesteld is op deze vluchten is dat toch een grote (en terechte) teleurstelling. Laten we hopen over twee weken alsnog een mooie start te kunnen maken op de dagfond.

Doordat de dagfond niet door ging zijn uiteindelijk alle duiven ingekorfd op Asse Zellik. Op vrijdag 27 duiven de mand in voor wat verwacht toch een pittige vlucht zou worden met een noord oosten wind. De duiven kwamen super naar huis en de vlucht verliep voor iedereen prima zonder verliezen. De uitslag was er voor ons één om in te lijsten. In Den Helder van de 27 duiven er 20 in de prijzen en beginnend met 1, 2, 3, 4 en 10 tegen ruim 650 duiven. Hier moet zeker weer een mooie uitslag voor PIPA in het verschiet liggen. Vooral de duivinnen waren vandaag op stoom met bij de eerste 5 duiven 4!!! duivinnen. Nu goed kijken naar komende week waar de duiven voor de 3e midfondvlucht ingekorfd gaan worden. Welke gaan er mee en welke houden we thuis voor Chateaudun van een week later.

Doordat dit de laatste vitessevlucht was van 2016 konden de standen weer opgemaakt worden. In de vereniging en Den Helder zijn we 2e onaangewezen en 1e aangewezen geworden. Ook zijn we hokkampioen vitesse geworden met ruim 200 punten voorsprong. Helaas kwamen we een punt te kort voor het duifkampioenschap, maar mogen we niet klagen met de 2e, 3e, 4e en 6e asduif vitesse.

De jongen deze week voor de 4e en 5e keer opgeleerd en zijn inmiddels naar Petten geweest dit is voor ons zo’n 25 km. De aankomende week nog een keer of twee weg en dan zijn ze klaar voor de eerste opleer van 7 juni. Ook de chipringen zijn er zaterdag omheen gegaan en kunnen we de aankomende weken het systeem gaan testen.

Ook bij de overnachtduiven is het in principe allemaal prima verlopen. Alle duiven weer zijn weer thuis en doen iedere week meer ervaring op. Door omstandigheden worden de duiven nu gekoppeld en kunnen ze over twee weken naar de eerste dagfondvlucht. Mochten ze goed in de veren blijven is nog steeds het doel om ze in te korven op Narbonne ZLU.

Op naar een nieuwe week!

23-5-2016 – Deze week de tweede midfondvlucht vanuit Morlincourt. Dit is voor ons een afstand van 396 km. Met een harde zuidzuidwesten wind was de verwachting dat de duiven een hoge snelheid zouden gaan behalen. Dit bleek inderdaad het geval en wisten de eerste duiven in het rayon bijna 1900 mpm te maken.

Op ons hok waren we tevreden over de uitslag. Uiteraard hoop je ook een duif voorop te hebben maar al met al mogen we niet ontevreden zijn. In de club beginnen we met de 7e en 9e en weten bij de eerste 24 duiven er 9 te constateren en totaal 17 v/d 28 in de prijzen te krijgen. In Den Helder was wisten wij 23 v/d 28 duiven in de prijzen te draaien.

De jonge duiven zijn deze week 3 keer weggeweest. Tot nu toe verloopt het opleren super. De eerste keer wisten de duiven 2 minuten na ons te arriveren en de volgende twee keer wonnen de duiven het van ons. Aankomende week (als het weer het toelaat) gaan we verder opleren en zijn we mooi op tijd om over een paar weken mee te kunnen geven aan de eerste opleervlucht. Het is nu belangrijk de duiven gezond te houden. De eerste stress is er gelukkig van af!

Bij de overnachtduiven waren ook alle duiven weer terug van de vlucht. Deze zullen klaargemaakt worden om verder te kunnen op de dagfond. Dit alles om ze klaar te stomen voor hun eerste ZLU vlucht wat Narbonne zal gaan worden.

Volgende week de laatste vitessevlucht Asse-Zelik en de eerste dagfondvlucht vanuit Chateaudun. Een dubbelvlucht dus wordt het goed kijken welke duiven naar welke vlucht zullen gaan.

17-5-2016 – Mede door Pinksteren iets verlaat, maar toch een weeknieuws. Deze week stond de eerste midfondvlucht op het programma. Door de slecht verlopen vlucht van vorige week was er besloten om te lossen vanuit Peronne mede omdat hier dan op vrijdag ingekorfd kon worden. Bij ons waren de duiven mee die prijs hadden gevlogen en dus op tijd weer terug waren. De overige duiven mochten zaterdagochtend vanuit Petten even een proefrondje draaien.

Er zijn 12 doffers en 4 duivinnen meegegaan en dit resulteerde in de 12e plaats in de vereniging en 7 v/d 16 in de prijzen. Vooral een aantal “zekerheidjes” lieten het afweten. Uiteindelijk wel alles weer thuis en begint nu het maken van de keuzes voor de dagfond. Welke duiven gaan er mee en welke behouden we voor de vitesse en de midfond. Hier zal deze week nog veel over nagedacht gaan worden. De overnachtduiven waren deze week thuis en zullen aankomende week waarschijnlijk weer meegaan naar Morlincourt.

De jongen vliegen sinds afgelopen week samen. Het binnenlopen gaat super op de twee hokken. Tot nu toe nog geen één keer duiven uit het andere hok hoeven halen. Gister de jongen voor het eerst een stukje weggebracht. Ze vertrokken prima vanuit de manden en wisten al snel één koppel te vormen. Ongeveer 2 minuten na onze terugkeer op de hokken kwamen de duiven er ook al aan. Geen nakomers en goed naar binnen. Al met al een prima eerste opleer. Aankomende donderdag voor de tweede keer weg als uiteraard het weer het toelaat.

Zondag de kwekers weer gekoppeld voor een ronde jongen die rond november via GPS Auctions in de veiling zullen komen. Ook zullen er een paar geschonken worden via een bon. We gaan de aankomende tijd even rustig nadenken waar deze bonnen geplaatst gaan worden. De duiven waar uit gekweekt wordt zijn vooral de lijnen van Gaby Vandenabeele, “Harry” Jan Hooymans en de lijn van de “Geeloger” van Koen Minderhoud.

Aankomend weekeinde Morlincourt. Voor ons 395 km! Zoals het er nu uitziet een regenachtig weekend maar wel met redelijke temperaturen. We wachten het weer af!

9-5-2016 – Na een weekje overgeslagen te hebben i.v.m. vakantie weer een nieuw weekstuk. De afgelopen weken 2 wedvluchten gehad. Beide vluchten kwamen vanuit Quiévrain voor ons ruim 291 km. De eerste vlucht stond er een noordwestenwind en was het erg koud. Al met al waren we niet ontevreden maar kwamen 4 minuutjes te kort op een vroege duif van Ad van Kesteren. Door nog een rondje extra te vliegen wist de “332” uiteindelijk de 17de plek te behalen in de vereniging. De nummers 8 t/m 20 zaten op 3 meter van elkaar. Dit laat maar weer zien dat er in p.v. Nieuwediep erg hard gespeeld wordt.

Afgelopen weekend opnieuw de vlucht Quiévrain. Deze week liet zien wat er in Nederland met het weer kan gebeuren. Van 7 á 8 graden naar 25 graden in een week. Vandaag een Oosten wind dus iedereen was ervan overtuigd dat het wel eens een lastige vlucht kon gaan worden. De lossingcommissie had besloten dat we op Quiévrain bleven staan. Vele hadden het idee dat het beter zou zijn oostelijker te lossen. De vlucht liep op zijn zachts gezegd erg moeizaam. De vlucht stond in onze club 1 ½ uur open en aan het einde van de dag waren er nog veel duiven onderweg. Bij ons veel het gelukkig enorm mee. Aan het einde van de dag waren er 27 van de 28 thuis en zondagochtend kwam de laatste ook nog. Bij de overnachtduiven zijn er op zondag ook 18 van de 19 en hebben we weinig tot geen verliezen geleden. We waren zeer tevreden met de uitslag. We begonnen met de 3e en 4e prijs in de vereniging en wisten er bij de eerste 26 in club 10 te draaien. Vooral de doffers doen het dit jaar erg goed. Bij de eerste 10 duiven wisten we 7 doffers te klokken. Totaal hadden van 18 van de 28 duiven in de uitslag staan.

Bij de jonge duivenhokken gaat het erg goed. De duiven zijn allen geënt en vliegen een uur. Deze week zullen zij nog apart los gaan om daarna gezamenlijk te mogen trainen en kunnen zij opgeleerd gaan worden. De jongen bij de overnacht hokken vliegen ook al lekker. Hier hebben we alleen wat meer tijd omdat deze opgeleerd gaan worden met de navluchten.

Als alles goed verloopt willen we aankomende weekend de kwekers weer gaan koppelen voor een ronde jongen voor de verkoop en voor een enkele bon die wij zullen schenken.

Tot zover!

25-4-2016 – Deze week stond de vlucht Quievrain op het programma. Wegens de kou was het advies dat de duiven niet langer dan 3 uur mochten vliegen en werd er door onze afdeling besloten dat we terug gingen naar Asse Zellik. Voor ons in Den Helder 233 km. De duiven werden om 9.00 uur gelost en de eerste duiven in Den Helder vielen om 12.11 uur. Wij zelf klokten op 12.13 uur de 7e duif in Den Helder. We hadden graag een paar minuutjes eerder geklokt maar met 22 van de 28 duiven in de uitslag zijn we toch erg tevreden. Alle duiven weer thuis, helaas 1 doffer met een wond op zijn rug. De duivinnen beginnen in aantallen beter te komen en doordat deze in een open ren vertoeven zal bij een stijging van de temperatuur hopelijk ook een stijging in vorm ontstaan en gaan we hier straks tijdens de dagfondvluchten nog veel plezier aan beleven.

Vandaag de tweede ploeg jonge duiven geënt. Aankomende zaterdag zullen alle jongen ook direct pokken geënt worden en zijn ze klaar voor het seizoen. De eerste ploeg vliegt al een uur en hebben al twee keer een dag in de mand gezeten. De tweede ploeg zal met een week of twee ook op dit punt staan en kunnen ze gezamenlijk los. Ook kunnen we dan langzaam aan gaan beginnen met het wegbrengen van de jongen. Na de telling van vandaag zijn er nog steeds 91 jongen en houdt dit dus in dat we met het uitwennen geen jongen zijn kwijtgeraakt en dat de roofvogels ons “tot nu toe” met rust gelaten hebben. De verduistering is goed aangeslagen en we vinden iedere dag een pak veren in het hok. Nog een week of 5 en dan mogen ze strak gaan trekken voor de start van de vluchten.

Voor de kwekers heb ik besloten om met een week of 4 opnieuw te gaan koppelen. Voor deze ronde zal ik zo veel mogelijk koppels zuiver houden. Dit worden jongen die aan het einde van het jaar te koop zullen zijn of voor een bon geschonken zullen worden. We zullen vooral gaan kweken van de duiven uit de lijnen van de “Harry”, “Geeloger”, Geerinkx en Vandenabeele.

Bij de overnachtduiven een wisselend gevoel. Positief is dat alles weer thuis is en dat ze goed thuiskwamen. De duiven waren er wel erg laat en nu is niet de verwachting dat ze vroeg zullen vallen op deze vluchten maar we hadden wel verwacht dat ze iets sneller zouden zijn. De jongen van de overnachters zijn vandaag ook geënt en beginnen ook te vliegen. Nu hebben deze jongen nog iets langer want zij gaan ingekorfd worden op de navluchten. Gister van de Comb. Arjan en Martin v/d Wal nog een aanwinst gekregen voor het hok. Het gaat hier om een kleinkind van de “Marseille” van Jos Joosen om uit te proberen op de ZLU vluchten.

Volgende week als het goed is wel naar Quievrain…

18-4-2016 – Afgelopen week de tweede vlucht van het jaar vanuit Asse Zelik. Voor ons toch al weer 233 km. Alle 28 duiven waren weer klaargemaakt voor de vlucht en wat er niet vaak meer voorkomt was dat er een vroege lossing was. De duiven werden gelost met een zuidwestenwind maar het laatste stuk viel de wind erg weg en dat was te zien aan het verschil in meters tussen de voorhand in het rayon/afdeling en Den Helder. Waar Den Helder normaal met deze wind uiteraard gunstig zit waren de verschillen nu erg groot in ons nadeel. Dit laat ook weer zien dat een rayon van ruim 40 km eigenlijk voor vitessevluchten te groot is. De wind is een te grote factor in de kampioenschappen en gelukkig zijn ze aan het kijken in de afdeling naar kleinere vitesserayons. Hierdoor zal het alleen maar eerlijker worden!

Op eigen hok waren we deze vlucht redelijk tevreden. We pakten de duiven goed in aantallen en zitten kort achter de eerste duiven. We begonnen met een 12de plek. In Den Helder hadden we 21 duiven van de 28 in de prijzen. Gelukkig binnen een half uur konden de kleppen weer dicht en was alles weer thuis.

Bij de overnachtduiven waren alleen 7 doffers mee. De duiven zijn opnieuw gekoppeld en de duivinnen moesten eieren leggen en kregen dus een weekje rust van de vluchten. De doffers wisten geen potten te breken en helaas is er nog één onderweg. Volgende week alles weer de mand in.

Beide jonge duivenhokken zijn nu gesloten en word er niet meer bijgezet. Volgende week de tweede ploeg enten en dan een week later direct de pokkenenting. Beide hokken worden volop verduisterd en ze beginnen al lekker kaal te vallen. De eerste ploeg vliegt al er goed en van de tweede ploeg vliegen de eerste 30 á 40 ook al een uur. Met een paar weken zal alles een uur in de lucht staan en kan het langzaam opleren gaan beginnen.

Op naar Quievrain, voor ons toch al weer 291 km en dat voor de 3e vlucht!

10-4-2016 – De week van het wisselvallige weer. Hoe mooi het zondag was hoe wisselvallig nu. Af en toe een zonnetje maar met vooral veel regenbuien tussendoor. Dit maakte het deze week niet makkelijk om de duiven los te gooien. De duivinnen hebben maandag een uur in de regen gevlogen. Hierna hun hok lekker opgewarmd zodat ze weer snel opdrogen. Nat en koud de nacht in is uiteraard geen optie. Verder goed buienradar in de gaten houden om net even dat momentje te vinden dat ze los kunnen. Deze week de vliegduiven op woensdag en donderdag nog even weggehad naar Petten. Met een harde zuiden wind waren ze uiteraard zo thuis.

De jongen doen het erg goed op het moment. Hok één vliegt ongeveer 45 minuten en van hok twee gaan de eerste 30 ook al lekker de lucht in. Van de week de laatste 5 erbij en dan als het goed is volgende week enten.

 

Zaterdag de eerste wedvlucht van het jaar. De duiven werden om 11.13 uur gelost in St. Job in ’t Goor, voor ons een goeie 183 km. De vreemde lostijd kwam doordat er opnieuw deuren te vroeg opensloegen. Gelukkig wisten ze de rest er binnen enkele seconden achter aan los te gooien. Laten we hopen dat dit wat kleine opstartprobleempjes zijn en dat de rest van het seizoen dit weer op een goede manier zal gaan gebeuren.

Voor ons verliep de eerste vlucht erg goed. In de vereniging wisten we 1 ,2 en 3 te winnen tegenover bijna 600 duiven met 19 v/d 28 in de prijzen. In het rayon was dit 4, 5 en 6 tegen ruim 3300 duiven. In het rayon 21 van de 28 duiven in de uitslag. Ondanks dat er in Den Helder nog aardig duiven weg zijn hebben we ze gelukkig alle 28 weer in het hok zitten.  De gedeelde eerste plaats was voor de “923” en de “430”. Zij werden in dezelfde seconde geconstateerd en behaalden dus ook beide 1000 punten. De “923” is gekweekt door medetuinder Henk Moot, uit een duif van Chiel de Wit x Rens van der Zijde. Deze doffer wist in zijn leven al meerdere eerste prijzen te winnen en heeft kopprijzen gewonnen van 150 km t/m 750 km. De “430” was vorig jaar al één van onze betere jaarlingen en is een kruising tussen duiven van Berti Camphuis x Ad Schaerlaeckens.

Bij de overnachters ook een goede start. Alles ook weer snel thuis en zelfs nog een aantal duiven in de uitslag. De jongen zijn voor het inkorven afgespeend en na de vluchten zijn de vliegduiven opnieuw gekoppeld en mogen op eitjes komen. Hierna zullen er een aantal  voorbereid gaan worden voor zoals het er nu naar uitziet Narbonne ZLU. Hierdoor hebben we iets meer tijd om een goede basis te leggen en kunnen ze één of twee dagfondvluchten meer mee.

 

Al met al een goede start van het seizoen en op naar volgende week voor de vlucht Asse Zellik!

4-4-2016 – De vluchten gaan weer beginnen. Aankomende zaterdag stond de eerste (en enige) opleervlucht op het programma. De duiven werden om 11.45 uur gelost in Gorinchem. Het weer bleek toch niet zo mooi te zijn zoals veel mensen verwacht hadden. Dit was ook terug te zien in de aankomst van de duiven. Waar je normaal met een zuiden wind alles in 4 minuten in je hok wilt hebben duurde dit toch en stuk langer. Op ons hok waren we over het algemeen tevreden. Ondanks dat hij niet snel naar binnen kwam toch een duif in de kop erbij en uiteindelijk alles thuis. Bij de overnachters ook erg tevreden. Duiven in de uitslag en misschien wel als eerste van de gehele vereniging alles thuis. Op naar de eerste wedvlucht waar de eerste punten verdiend gaan worden!

Zaterdag de laatste jongen van de kwekers afgespeend en kan het tweede jonge duivenhok bijna zijn deuren sluiten. Er komen er nog 5 bij de aankomende week en dan zijn we er klaar voor. De eerste ploeg begint nu goed te vliegen en staan toch al zo’n 30-45 minuten in de lucht en beginnen de snelheid er al lekker in te krijgen.

Zaterdag twee jongen weggegeven aan een liefhebber uit de omgeving. Ook deze liefhebber heeft zijn portie pech met de roofvogels wel weer gehad. Laten we hopen dat deze problemen voor alle liefhebbers af gaat nemen. En natuurlijk hoop ik dat hij succes heeft met deze jongen en zoals ik zaterdag al gezegd heb hoop ik dat ze iedere week de tweede spelen!

Op de tuin is alles nu opgeruimd en zijn we weer begonnen met het planten van verschillende groente en fruit. Dit is een leuke bijkomstigheid van het houden van duiven op de tuin. Nu moet ik wel bekennen niet de groenste vingers te hebben en het altijd maar weer afwachten is of het allemaal opkomt, maar vol goede moed toch weer aardbeienplantjes en uien gepland. Kijken of we hier letterlijk over een maand of wat de vruchten van kunnen gaan plukken.

 

Volgende week de eerste wedvlucht als het goed is naar St. Job in ’t Goor (+/- 183 km), maar dit is iedere week maar weer afwachten. Ikzelf gok toch op Meer!

29-3-2016 – Deze week een wat verlaat weekstuk door de paasdagen. Dit zijn dagen zo voor het seizoen dat je mooi nog wat tijd kunt besteden aan je gezin voor het seizoen echt gaat losbarsten.

De kwekers zijn gescheiden en de laatste jongen worden afgespeend. Er zijn er nog 8 die er met een paar dagen af kunnen en dan kunnen we hok 2 ook sluiten en gaan voorbereiden op het jonge duivenseizoen. De eerste jongen uit dit hok beginnen hun eerste rondjes al te maken en met een paar weken staat alles in de lucht. De jongen van hok 1 vliegen nu al ongeveer een half uur en gaat dus steeds beter. Op het moment dat alles vliegt kunnen ze gezamenlijk los. Zal toch een mooi gezicht zijn 90 jongen scheurend over de tuin. Vanaf zondag ook gestart met de verduistering.

De oude duiven zijn deze week naar Haarlem geweest. Typisch was dat alle ingevlogen duiven direct thuis waren en ALLE late onbevlogen jongen later kwamen. Hier ook besloten dat deze duiven niet gespeeld gaan worden zodat de andere duiven niet steeds op hun partner hoeven te wachten. Hierdoor is de oude duiven vliegploeg geslonken tot +/- 25 duiven. Dit moeten er met een beetje geluk volgend jaar weer 48 zijn.

Aankomend weekend staat de opleer/attractievlucht op het programma. Bij ons in de club worden alle systemen weer getest en wordt er een testuitslag gemaakt. Hier zijn dan ook nog leuke prijzen te winnen. Na deze vlucht weet men direct hoe hij/zij ervoor staat.

De overnachtduiven zijn ook gescheiden. De doffers voeren de jongen nog de laatste dagen en na het vliegen mogen de duivinnen er ook nog even bij. Deze jongen zullen ook deze week hun intrek gaan nemen in hun nieuwe verblijf. Door de wijziging m.t.b. invliegduiven in onze vereniging zullen een aantal onbevlogen duivenmet de jonge duiven opgeleerd gaan worden. De rest zal aankomend weekend mee gaan.

20-3-2016 – De tweede ronde jongen hebben hun eerste stappen buiten gemaakt. Opnieuw een mooie ploeg voor het aankomende seizoen. De tweede ronde jongen van de kwekers zal de aankomende week worden afgespeend zodat de jonge duivenhokken dicht gaan en zullen worden klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Het totaal aantal jongen zal ongeveer 90 zijn. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan en een mooie ploeg overhouden aan het einde van het seizoen.

 

De oude duiven beginnen weer in vliegvorm te komen. De doffers hebben de gang er al weer lekker in en de duivinnen vliegen ook alweer een uur. De eerste ronde jonge duiven beginnen nu te vliegen en het zal niet lang duren voordat ze goed in de lucht staan. De oude duiven zijn voor de tweede keer weggebracht en kwamen goed naar huis. Toch vreemd dat de overnacht duiven die 5 minuten later gelost werden er 45 minuten langer over deden. Dit hoorde wij ook bij collega duivenmelkers in Den Helder. Deze brachten hun duiven ongeveer 15 km weg en deze deden er meer dan een uur over en kwamen heel gespreid naar huis.

 

Verder deze week de tuin verder opgeruimd en zijn begonnen met het gezellig maken. Het is prettig dat als de vluchten beginnen je kunt genieten en er dus lekker voor kunt gaan klaar zitten. Dus alle rommel naar de vuilstort, nieuwe plantjes in de bakken en de tuinset naar buiten. En nu GENIETEN!

 

Vrijdag de voorjaarsvergadering bij de club gehad. De club is er weer bijna klaar voor. Waarom bijna? Een aantal clubleden hebben een nieuw systeem aangeschaft en hun huidige aankomstkleppen bleken hier niet op te werken. Nu waren deze opgestuurd naar de dealer en lagen op de avond van de vergadering klaar in de club. Wat blijkt nu, ze werken nog steeds niet en het seizoen staat al voor de deur. Nu gaat komende week een lid van onze club persoonlijk met de kleppen naar de dealer en heeft aangegeven weg te gaan als ze werken. Laten we hopen dat dit gaat lukken en iedereen van zijn hobby op de eerste vlucht kan genieten. Verder is er voor ons positief nieuws tijdens de vergadering. Vanaf heden mogen er met de jonge duivenvluchten invlieg duiven mee. Voor onze overnachtploeg is dit uiteraard een top beslissing. Hier kunnen de late jongen opgeleerd worden en ervaring opdoen om volgend jaar volop ingezet te worden.

13-3-2016 – Het weeknieuws begint dit keer met een domper. Op dinsdag 8 maart was de uitvaartplechtigheid van Hannie Blokker. Hannie was onderdeel van de succes combinatie Blokker uit Den Helder. Waar zij in het verleden op de programmavluchten alles wisten te winnen wat er maar te winnen valt spelen zij nu al geruime tijd op de meerdaagse fondvluchten en de ZLU vluchten. Ook hier zijn weer geweldige prestaties behaald. Naast de duivensport hadden Hannie en Henk ook nog de dierenwinkel aan de kerkgracht. Hier wordt al menig jaar door de duivenmelkers in Den Helder de uitslagen van het afgelopen weekend onder het genot van een bakkie koffie besproken (en voor Hannie altijd een “peuk”). Als kleine jongen kwam ik hier al over de vloer en zal hier met een glimlach op terugkijken. Elke keer als ik weer in de winkel was vroeg ze weer hoe het met de mannen thuis was en was ze altijd geïnteresseerd in andere mensen. Een paar dagen voor haar overlijden heeft Lau nog met haar gesproken. Hier gaf zij aan te zijn gestopt met roken. Misschien dat zij dan er nog wel 10 jaar aan vast kon plakken. Dit zijn helaas geen 10 dagen meer geweest. De duivensport is weer een echte liefhebber kwijt. Maar nog veel erger de familie een echt familiemens waar het hele gezin op kon bouwen. Hannie rust zacht!

Deze week was er veel te doen op de hokken. De eerste ronde jongen zijn donderdag geënt. De tweede ronde jongen zijn afgespeend en de vliegduiven gescheiden. Zaterdag hun jaarlijkse pokkenenting gehad. Zondagochtend alle chipringen vervangen en hierna zijn we begonnen met het wegbrengen van de oude duiven. Het eerste ritje was naar Callantsoog. Eén laatkomer aar uiteindelijk alles weer thuis. Het nieuwe systeem werkt super en nu woensdag naar Petten.

In het kweekhok komen de jongen mooi op. Helaas twee jongen verloren door het vechten van een kweekdoffer. Met een beetje geluk komen er nog een stuk of 30 jongen vanuit het kweekhok naar de vlieghokken. Na deze ronde haal ik de duivinnen direct van de doffers af en ga ik op papier een start maken voor de nieuwe koppelingen. Ik ga de duiven voor een week of 6 scheiden om hierna +/- 9 koppels te vormen om een ronde jongen te kweken voor onze jaarlijkse verkoop op GPS Auctions en voor de bonnen die wij schenken.

Zaterdag was ook de jaarlijkse seizoen opening van de CC Noordkop. Onder het genot van een lekker buffet en genoeg drankjes wordt het seizoen op een leuke manier geopend. De commissie had er weer veel werk van gemaakt. Een mooie duivenverkoop (waar alle mooie gratis prijzen en huldiging van bekostigd worden) en een loterij waren op deze dag weer aanwezig. Ons jongste lid van de combinatie heeft 3 lootjes getrokken. Met deze drie lootjes won de commissie zelf 3 boodschappentassen. Dit leidde tot veel hilariteit, vooral omdat twee tassen naar Laurens gingen. Toch maar over na gaan denken om Liam volgende week mee te nemen naar het casino. Hij brengt toch op één of andere manier geluk met zich mee. Zelf hebben we nog een jong beschikbaar gesteld waar iedereen maximaal 2 lootjes voor kon kopen, zodat iedereen evenveel kans heeft om het duifje te winnen. Het duifje werd gewonnen door de combinatie van Geel en hebben deze direct ingeschreven voor de éénhoksrace die in Den Helder gehouden zal gaan worden.

6-3-2016 – Na een weekje overgeslagen te hebben vandaag weer een nieuwe weeknieuws vanuit de comb. Hoffman-Regtop. Vorige week zijn we op trainingskamp geweest in Barcelona. Heerlijk een paar dagen een graadje of 19 en een mooie wedstrijd van fc Barcelona gezien. Dit was de kans om de beste voorhoede ooit aan het werk te zien. MSN waren inderdaad fantastisch! Dit mooi nog even voor de start van het vliegseizoen. Tijdens onze afwezigheid heeft onze (hij zal het zelf niet toegeven) topper en steun en toeverlaat de verzorging van de duiven op zich genomen.

Op de hokken loopt alles zeer voorspoedig. De eerste ronde is al meerdere malen buiten geweest en beginnen al lekker rond te vliegen. Tot nu toe nog geen problemen gehad met roofvogels. Dit in tegenstelling tot wat wij van vele mensen in het land horen. De rovers hebben al vele duiven weten te pakken en het lijkt wel erger dan ooit. Voor velen is dit funest als er 8 a 9 duiven van de vliegploeg gepakt worden. Dit is voor veel liefhebbers niet op te vangen. Bij ons op “de tuin” vliegt op dit moment ook een sperwer rond die op iedere ren en volière te vinden is geweest, maar deze heeft gelukkig geen duiven weten te pakken. Vorig jaar hebben wij meer last gehad en werd er voor het seizoen ook maar begonnen was al meerdere duiven gepakt. In tegenstelling tot vorig jaar hebben we dit najaar en deze winter de duiven veel los gehad en hierdoor lijkt het toch een stuk lastiger voor de roofvogels om één van onze duiven te pakken.

 

In het eerste jonge duivenhok zitten nu 35 jongen. Dit is het maximum voor dit hok en gaat het hok figuurlijk op slot en komt er niets meer bij. De jongen bij de vliegers gaan geweldig. Alles bevrucht en uitgekomen en er liggen “wolken” van jongen. Volgende week zullen deze hun nieuwe verblijf betreden. Hok 2 is geopend! In dit hok is er ruimte voor zo’n 55 jongen en vanuit de vliegers zullen er hier een 30-tal heengaan. Bij de kwekers ligt inmiddels ronde twee in de broedschalen. Met ongeveer twee weken hopen wij hier weer een stuk of 30 jongen af te spenen. Zoals je merkt zijn dit er teveel en zullen we nog een strenge selectie moeten gaan doen. Het is wel erg fijn dat na een aantal vervelende jaren m.t.b. de kweek, het nu zeer voorspoedig is verlopen. Na deze ronde zullen de kweekduiven een aantal weken gescheiden worden om hierna over gekoppeld te worden voor bonnen, schenkingen en onze verkoop op GPS Auctions. Voor deze ronde zullen de duiven zuiver gezet worden en niet zoals voor het vlieghok gekruist. Bij de overnachtduiven zijn ook de eerste jongen uit het ei gekomen. Het is duidelijk dat hier meer tijd voor genomen wordt mede omdat deze jonge duiven op de navluchten gespeeld zullen gaan worden.

 

De duivinnen van de programmavluchten zijn van de jongen afgehaald en zijn naar hun eigen hok verhuisd. De doffers mogen de laatste paar dagen de jongen voeren. De duivinnen gaan vanaf vandaag dan ook op schema. De duivinnen en ook de doffers maken al veel trainingsuren. Dit is toch een voordeel als je de duiven veel los hebt gehad. Ook de overnachtduiven worden klaar gemaakt voor de vluchten. Hun vlieguren worden uitgebreid en zullen ook vanaf vlucht 1 in de mand zitten.

 

Gisteren naar de jaarlijkse voorjaarsbeurs geweest in Houten. Voor mij is dit ieder jaar weer een mooi start van het seizoen met een gezellige dag waar je iedereen weer tegenkomt en allemaal weer vol goede moed het vliegseizoen ingaat. Ook dit was vandaag weer het geval. Weinig nieuws op duivengebied maar sociaal gezien weer een topdag gehad. Hier nog onze nieuwe aankoop meegenomen die we vanuit Barcelona gekocht hebben. Deze doffer (Gekweekt door Jan Morsink) komt uit een halfbroer van de “Geeloger” van Koen Minderhoud gekoppeld tegen het beste rechtstreeks van Gaby Vandenabeele. Het kweekhok is voor volgend seizoen al weer bijna compleet. De dag afgesloten bij ons vaste adres in Den Helder waar wij met een aantal liefhebbers uit onze omgeving een aantal keer per jaar uit eten gaan en lekker ouderwets over duiven kunnen “lullen”.

 

21-2-2016 – De jonge duiven hebben het naar hun zin in hun nieuwe verblijf. Ze eten goed en hebben de waterpan ook al vrij snel gevonden. In het hok zit een kweekkoppel op jongen van een dag of 12. Deze duiven laten we overdag alleen in het hok. De jongen gaan naar buiten de ren in. Dit is voor deze twee duiven het moment om rustig te eten en hun jongen te voeren. De net geplaatste jongen laten ze namelijk niet uit de voerbak eten. ’s Middags kwam Lau bij de hokken en zaten de jongen niet meer op de plank in de ren, maar waren allemaal al op de stokken gaan zitten. Hier waren ze dus vlug bij. De laatste 7 direct bij gezet en vrijdag nog 2 jongen halen bij Lex Udo en Steef Duijn. Deze kunnen in dit hok er nog bij en dan gaat hok 1 dicht. Bij Lex en Steef mogen uitzoeken uit hun 1e ronde. 2 mooie duiven meegekregen uit de beste lijnen die de mannen op het hok hebben.

 

Dinsdag de laatste pannen op het hok gelegd. Het ziet er weer keurig uit. Nu nog de laatste kleine puntjes op de i, zoals spoetnikken die schoongemaakt moeten worden, en dan kunnen we van de zomer genieten van het houden van de duiven op de tuin. Kijkende naar de mooi zonnige dagen die we deze week gehad hebben is het toch heerlijk om in alle rust je duiven te kunnen houden. Het nadeel is natuurlijk dat je van huis bent, maar uiteindelijk blijkt dit erg mee te vallen. De kinderen hebben het ook erg naar hun zin op de tuin en het is gewoon lekker om er even uit te zijn. Door de mooie locatie lijkt het soms wel of je op een vakantieadres bent. De ruimte die wij hier hebben voor de duiven zouden we achter het huis ook niet hebben.

 

Bij de vliegduiven zijn deze week bijna alle jongen geringd. De oude duiven zijn in een uitmuntende conditie. Als het weer het toe laat gaan ze los en de snelheid begint er al lekker op te zitten. De buurman is begonnen met het plaatsen van een blokhut naast de hokken. Hier zijn wij blij mee omdat hij het ruim voor het seizoen gepland heeft en de duiven dus nog alle tijd hebben om hier aan te wennen.

 

In het weekend heeft Peter, zoals hij het zelf noemt, het Hoffman virus opgelopen. Zaterdag eerst nog de laatste veranderingen aan het jonge duivenhok aangebracht. Er is een nieuw schuifraam ingekomen waardoor de jongen makkelijker in en uit de ren kunnen gaan en komt er tevens meer licht het hok in. Zondag de spoetnikken op de “toekomst” schoongemaakt en ook deze zien er weer als nieuw uit. De overnachtduiven zitten bijna allemaal op eieren en kan de eerste ronde van de kweekdoffers met een dag of 5 overgelegd worden. De eerste eieren in het kweekhok zijn weer aangepikt dus ronde twee van de kwekers kan weer starten. Laten we hopen dat het net zo’n mooie ronde wordt als de eerste.

 

Volgende week geen weeknieuws omdat ik een bezoek ga brengen aan het Nou Camp stadion om het beste elftal ter wereld te aanschouwen. Gelukkig worden alle taken met veel zorg en aandacht uitgevoerd door de steun en toeverlaat binnen de combinatie. Hij wordt zeer gerespecteerd en dit verdiend gemeld te worden in het weeknieuws.

 

14-2-2016 – Het is voor mij even wennen, het schrijven van deze weekstukjes. Als ik naar de statistieken kijk van onze website kan ik zien dat ze veelvuldig gelezen worden en dat geeft mij weer energie om ze te schrijven. Ik probeer op zo’n duidelijk en eerlijk mogelijke manier uit te leggen wat wij doen op de hokken en hoop dat andere duivencoaches hier iets mee kunnen. Als er vragen/opmerkingen zijn kunnen deze uiteraard gesteld worden in ons gastenboek. Ik zal in samenspraak met mijn combinatiegenoten hier dan zo snel mogelijk antwoord op geven.

 

De jongen in het kweekhok deze week op de grond gezet. De eerste jongen begonnen uit hun broedhok te gaan en om beschadigde jongen te voorkomen de rest er bij gezet. Voordat dit gebeurd is alle ringnummers met hun ouders in compustam gezet zodat hier geen misverstanden meer over kunnen ontstaan. Bij de vliegduiven zijn alle eieren uitgekomen. 18 koppels met jongen waarvan er 2 jongen naar een liefhebber uit Den Helder gaan. De eerste 6 zijn geringd en de rest zal snel volgen.

 

De kwekers zijn allemaal weer op eieren gekomen. Eén koppel besloot deze ronde de eieren naast de pan te leggen. Dit koppel krijgt dan maar opnieuw de kans om twee eitjes te leggen. De eerste ronde zondag afgezet. De eerste 20 mooie jongen hebben hun intrede gedaan in het jonge duivenhok. We hebben ze allemaal in de handen genomen en zijn zeer tevreden over de eerste ploeg. Dinsdag de laatste 7 van de kwekers. De aankomende weken zullen er nog een stuk of 6 bijgezet gaan worden en dan gaat hok 1 op slot. De overige jongen van de vliegduiven en de tweede ronde van de kweekduiven zullen plaats gaan nemen in hok 2. Bij het afzetten krijgen de jongen direct 4 in 1 van de Weerd in het water. Dit om korte metten te maken met mogelijke infecties. Het vorige seizoen hebben we dit voor het eerst gedaan en dit was ons prima bevallen. De duiven bleven gezond en we hebben ondanks de valse start met de kweek (en hierdoor uiteindelijk duiven van meerdere hokken in het hok) het gehele jaar geen last gehad van E-Coli of andere ziektes.

 

De overnachters zijn goed gekoppeld. Zoals compagnon Peter al meldde waren de duivinnen er helemaal klaar voor en kan er verder gebouwd gaan worden aan het hok voor de ZLU vluchten. Zoals eerder al vermeld zal dit een project zijn wat tijd vraagt, vooral ook kijkende naar het aantal duiven waarmee wij willen gaan spelen. Het is zoeken naar de goede duiven en dat is niet iets wat over één nacht ijs zal gaan. Het vertrouwen in de huidige duiven is er en door te spelen en hier en daar iets aan te passen gaan we zien waar ons dit gaat brengen.

Zaterdag het pannendak van het hok van de overnachters vervangen. Het hok knapt direct een stuk op en we zijn weer een stap verder met het klaarmaken voor het seizoen. Ook vandaag een nieuwe aanwinst voor het kweekhok aangeschaft. Dit keer is er een kleinkind van de “New Laureaat” en “Perpignan Queen” aan het hokbestand toegevoegd. Deze twee duiven wisten beide een eerste internationaal te vliegen. Ook in dit hok weer een stap verder.

 

7-2-2016 – Deze week februari al weer ingegaan. De weken gaan snel en de temperatuur lijkt deze winter toch boven de nul graden te blijven. De laatste puntjes worden bij de vlieghokken op de i gezet . De kleppen zijn gereed nu nog wachten op het chippen van de duiven, zodat we de chipringen om kunnen doen en ons nieuwe systeem kunnen gaan testen. We zijn zelf in ieder geval erg tevreden over de kleppen. De oude duiven lopen al goed hun nieuwe klep binnen. Ze gaan zo veel mogelijk los dit in tegenstelling tot vorig jaar. Afgelopen jaar hebben we veel last gehad van roofvogels en door ze nu de gehele winter veel los te laten blijven ze lekker in beweging en blijven ze scherper op hun omgeving.

In het vlieghok zijn de eerste eieren uitgekomen. De rest zal de aankomende dagen gaan volgen. Bij de kwekers komen de koppels opnieuw op eieren en zullen we de eerste jongen volgend weekeinde gaan afspenen naar hun nieuwe hok. De jongen komen super op en zoals het er nu uitziet gaat er een mooie eerste ploeg ontstaan. Ook de vijf gouden ringen zullen hun intrede nemen in dit hok.

 

De overnachtduiven zijn dit weekeinde ook gekoppeld. Voor dit hok zullen +/- 25 jonge duiven gekweekt worden. Deze jonge duiven zullen gespeeld gaan worden op de natour. De oude duiven zullen dit seizoen vooral gespeeld worden op de programmavluchten en mogelijk dat ze 1 ZLU vlucht mee zullen gaan. Het kweekseizoen voor de “Waterman” is ook van start!

 

In de pas geïnstalleerde kweekboxen de nieuwe Vandenabeele duiven gekoppeld zodat we nog een ronde hebben om mee te vliegen. Sinds dit jaar hebben we twee kweekboxen ingebouwd. Hiermee kunnen we iets flexibeler zijn bij het kweken. Verder zijn alle hoklijsten en entlijsten ingeleverd en kan het vliegseizoen beginnen.

 

31-1-2016 – Op 24 januari liep onze verkoop af op GPS Auctions. Na een wat stroeve start uiteindelijk toch nog een mooi bedrag. Dit is voor ons de manier om weer op zoek te gaan naar nieuwe duiven om ons kweekhok te versterken. We zijn een aantal jaar geleden gaan investeren met als doel de hobby kosteloos te maken en dit is ons de afgelopen jaren prima gelukt. Door ook weer door te investeren hebben we een kweekhok gecreëerd waar we zeer tevreden mee zijn. Ook de aankomende tijd zullen we weer speuren naar nieuwe aanwinsten, immers stilstand is achteruitgang.

 

Deze week contact gehad met Jan Morsink. De duif die ontsnapt is bij Gps wordt vervangen door een broer/zus van deze duif. Hierbij de afspraak gemaakt dat als hij na een half jaar niet bevalt we hem mogen omruilen voor een andere. We zijn erg blij dat Jan op zo’n constructieve manier wilt meewerken en dat alles op een positieve manier is opgelost. Aankomende zaterdag rijden we heen om deze duif op te halen.

 

Woensdag alle vliegduiven op eieren. Ook in dit hok is alles mooi vlot verlopen. Vanuit de kweekduiven leggen we 2 koppels eieren over. Dit zijn koppels waarbij de eerste ronde niet goed ging. Op deze manier weten we toch nog als alles meezit 4 jongen voor de vluchten te kweken uit deze koppels.

 

Donderdag de laatste jongen geringd van de eerste ronde van de kwekers. Tot nu toe komen de jongen mooi op. Door ze iedere dag van verse mineralen/vitaminen, grit + roodsteen, Opfokvoer en volle bak kweekvoer te geven krijgen de kweekduiven wat mij betreft alles om de kweek een succes te maken.

 

Zaterdag op bezoek geweest in Marle bij Jan Morsink. Het was weer een heerlijke “duivenochtend”. We worden altijd zeer hartelijk ontvangen en hebben weer superduiven in de hand gekregen. We hebben 3 late jongen mee terug genomen. De eerste was de nestmaat van de duif die bij gps was ontsnapt. Verder hadden we vrijdagavond nog een duivin gekocht uit de Vandenabeele lijnen. Als verrassing kregen we nog een geweldige doffer mee uit Mr. Vito (Zoon Mr. Blue x Dolce Vita”) x een dochter van de “Rudy” van Gaby Vandenabeele. Waar we dachten om een uur of half 12 wel op weg naar huis zouden gaan was het uiteindelijk 2 uur toen we op pad gingen. Jan, opnieuw bedankt voor een gezellige dag. ’s Avonds nog een aanwinst aangeschaft uit een dochter van de “New Bliksem” x broer “Gloria”. Op papier een topduif. Deze duif kunnen we over een maand of 4 ophalen, want het zullen de eerste jongen zijn uit deze duivin. Het kweekhok voor volgend seizoen is alweer aardig op orde en hebben wij het idee dat we weer een stap verder zijn gekomen.

24-1-2016 – Het koppelen van de vliegduiven is over het algemeen goed verlopen. Op een paar kleine vechtpartijtjes na zijn de koppels nu los en is het wachten op de eerste eieren. Ook van de vliegduiven zal dit jaar een ronde gekweekt worden en zal er niet overgelegd gaan worden vanuit de kwekers. We hebben dit jaar de intentie om wat meer jongen te kweken om het volgende jaar met een nieuwe ploeg oude duiven te kunnen gaan starten. We hebben veel vertrouwen in het huidige kweekhok en dat moet zich gaan vertalen in een mooi ploeg jonge duiven en uiteindelijk oude duiven. Dit houdt niet in dat er geen vertrouwen is in het huidige oude duiven hok en zullen er met deze ploeg ook zeker mooie uitslagen gemaakt kunnen worden.

Bij de kwekers zijn de eieren inmiddels uitgekomen. Een beetje pech met wat stuk gemaakte eieren, maar al met al toch een mooie ploeg jongen. Nu zaak dat ze goed opgroeien en met een week of 3 á 4 ze te kunnen afspenen in het jonge duivenhok.

Donderdag het eerste ei in het vlieghok. Dit komt prima uit want er moeten een paar eieren overgelegd worden en dat is nu prima te doen. Er waren twee eieren van een kweekkoppel de eerste ronde stuk gemaakt en doordat ik de nieuwe eieren nu kan overleggen kunnen we als het een beetje meezit alsnog met 4 jongen van dit koppel de jonge duiven vluchten aanvangen.

Zaterdag de laatste huldiging van het afgelopen seizoen. Dit keer is onze eigen vereniging aan de beurt. Na ieder jaar een gastspreker te hebben gehad is het dit jaar een wat sobere dag. De prijzen zijn uitgereikt en na een borrelhapje en een drankje zit de dag er weer op. Het zou leuk zijn als voor het aankomende seizoen er mensen op gaan staan die de huldiging weer wat nieuw leven wil inblazen. In mijn optiek moet de huldiging een feest zijn waar zoveel mogelijk mensen op af komen en een leuke middag/avond hebben. De opkomst was gelukkig wel redelijk. Ook al ben je geen kampioen hoor je in mijn optiek wel aanwezig te zijn om de kampioenen te huldigen.

Vandaag ook een mail gekregen van GPS Auctions dat een door mij aangekochte duif bij hun ontsnapt is. Ik kon nu bij de liefhebber de nestmaat ophalen als ik dat wilde. Gelukkig heb ik eerst even contact gezocht met de liefhebber en kwam ik erachter dat de 470 veruit de mooiste van de verkoop was (kon er ook nog wel bij!) en dat de nestmaat eerlijk gezegd een stuk minder was. Dus nu maar even aankomende week verder kijken naar een oplossing.

17-1-2016 – Zondag bezoek gehad van duivenvriend Chiel de Wit uit Zuid-Scharwoude. Om de zoveel weken spreken we af om weer eens gezellig over de duivensport te praten. Ook nu was het weer een gezellige ochtend en hebben we weer onder het genot van koffie, fris en appeltaart (Dank je wel Chiel!) de afgelopen tijd doorgenomen.

We mogen tot nu toe niet klagen over de kweekduiven. Nadat ze allemaal snel op eieren kwamen is de bevruchting goed verlopen. 35 bevruchte eieren, helaas twee kapot, één naast de pan gelegd door een jonge duivin, twee “verwachte” onbevrucht en twee jammer genoeg onbevrucht. Vanaf vrijdag de duiven op een geelkuur gezet en dit doe ik voor 4 dagen. Hierna gaat het vertrouwde knoflook weer terug en kunnen we wachten op de eerste jongen.

Woensdag is op Gps Auctions onze veiling van 12 Late jongen van 2015 gestart. Dit zijn jongen voornamelijk uit onze kwekers uit de Lijn van de “Harry” en Rens van der Zijde. Ze zijn weer mooi op de foto gezet door Falco Ebben. De verkoop loopt tot zondag 24 januari en is te zien op www.gps-auctions.com onder VIP veilingen, Comb. Hoffman-Regtop part 2.

Donderdag begonnen met zoals het er nu uitziet de “Winterkweek”. Terwijl de kwekers met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar gekoppeld zijn zal, zoals het er uitziet, de temperatuur de aankomende dagen hard naar beneden gaan en zal de winter pas echt gaan beginnen. Vandaag twee koppels gezet in de kweekbakken, waarvan de eieren overgelegd zullen gaan worden naar de vliegduiven. Hierna kunnen de doffers hun plek weer innemen op het overnachtkweekhok waar in februari gekoppeld gaat worden. Ook de vliegduiven zijn deze dag gekoppeld. Er zijn 18 koppels gezet die het moeten doen dit jaar. Ook in dit hok verliep het koppelen gemakkelijk en was de rust al snel op het hok terug te vinden.

In het kweekhok donderdag het eerste jong uit het ei. Er zullen de aankomende dagen nog vele volgen hoop ik. Na hier en daar een gesneuveld eitje hoop ik +/- 30 jongen de eerste ronde af te spenen die ons aanstaan. Deze kunnen dan hun intrek nemen in het eerste jonge duivenhok. De tweede ronde van de kweekduiven kan dan samen met de ronde van de vliegduiven in het tweede jonge duivenhok.

Vrijdagavond in de auto naar Heiloo voor een vergadering met de huldigingscommissie van Afdeling 6. We hebben met een bijna geheel nieuwe commissie dit jaar al een begin gemaakt met nieuwe ideeën en geprobeerd de huldiging een frisse make-over te geven. Dit leidde tot een gezellige middag/avond die door de leden/kampioenen van afdeling 6 goed werd ontvangen. Vandaag de evaluatie van het voorgaande jaar en een start van het nieuwe seizoen. Gelukkig hebben we Ron bereid gevonden nog een jaar aan te blijven. Verder hebben we weer een aantal mooie en nieuwe ideeën voor het aankomende jaar. Eén van de punten is dat wij elk jaar iets willen doen voor een goed doel. Dit jaar willen we gaan proberen iets speciaals te doen. Wat dit precies zal zijn kom ik later in het seizoen op terug.

Zaterdag nog twee duiven aangekocht voor ons kweekhok. Bij de verkoop van Jan Morsink hebben wij nog 2 duiven uit rechtstreekse duiven van Gaby Vandenabeele aangeschaft. Nu alleen Esther nog bellen om ze naar Den Helder te halen en dan hopen dat ze goede dingen gaan laten zien en mooie/goede jongen voortbrengen.

Op naar een nieuwe week!

10-1-2016 – Het werk is na twee heerlijke weken vakantie weer begonnen. De feestdagen zijn weer voorbij en de kwekers zijn gekoppeld. Doordat zondag na 11 dagen alle kweekkoppels op eieren zaten komt het allemaal mooi uit. Hierdoor een rustige week op de duivenhokken. De duiven zijn weer teruggezet op rustvoer zodat er niet te veel gewicht op de duiven komt. Vanaf deze week zijn we gestart met het bijlichten van de vliegduiven. Zoals het er nu naar uitziet worden de vliegduiven op 16 januari gekoppeld. Deze week onze twee oude kloksystemen van Unikon verkocht. Vanaf aankomend jaar gaan we klokken met de nieuwe Benzing M1. De aankomende weken zijn we druk bezig met het aanpassen van de aankomstkleppen voor de antennes van Benzing. Het jonge duivenhok was toe aan onderhoud en is weer opgefrist met een nieuwe verflaag en lijkt weer als nieuw. Indeling van de hokken is klaar en de nieuwe motivatiebakken hangen in het tweede jonge duivenhok. De duivinnen gaan dit jaar weer terug naar de habru ren, dit omdat dit twee jaar geleden toch meer beviel. Het vliegseizoen kan wat ons betreft weer gaan beginnen.

"Het jonge duivenhok opnieuw in de verf"

Zaterdag de gouden duivenringen gaan halen bij vereniging “De Meteoor” in Warmenhuizen. Deze vereniging organiseert voor dit jaar een ringenrace in rayon A en D. Zelf doen we mee met 5 duiven en naast de race gaat het natuurlijk ook om de gezellige dagen die je hebt met je collega duivencoaches. Ook deze “ophaal” dag was een mooi begin. Een groot aantal deelnemers en een gezellige middag. Hierna met Lau nog even ons gezicht laten zien bij de nieuwjaarsreceptie van onze zustervereniging in Den Helder. Ook hier werden we weer op een hartelijke manier ontvangen en vonden ze het leuk dat we langs kwamen. Jammer is toch dat wij de enige van onze vereniging waren die belangstelling toonden en de moeite namen even langs te gaan. De duivensport in Den Helder en in heel Nederland loopt toch terug en laten we ieder initiatief die een vereniging neemt steunen en er met zijn allen wat moois van maken. Er is duidelijk werk aan de winkel voor de liefhebbers in Den Helder!

Op naar een nieuwe week met als het goed is de eerste jongen van 2016!

3-1-2016 - Via deze wijze willen wij iedereen een sportief, succesvol maar vooral een gezond 2016 toewensen. Na een tijd van stilte mede door de geboorte van mijn tweede zoon Finn en andere werkzaamheden is er een tijd geen nieuws geweest vanuit de comb. Hoffman-Regtop. Vanaf heden wil ik weer gaan proberen om dit wekelijks op zondag te gaan bijhouden en iedereen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen rondom de combinatie. Ik hoop dat u dit met veel plezier zult lezen!

 

We hebben een mooi seizoen achter de rug, maar uiteraard willen wij beter. Voor de kampioenschappen kunt u kijken bij de prestaties. Door een mislukte kweek hebben we niet veel jonge duiven over weten te houden en zullen we volgend jaar met minder oude duiven gaan concoursen. Ondanks de tegenslag hebben de jongen die er wel waren laten zien dat een kleine ploeg ook mooie prestaties kunnen behalen.

 

Het kweekbestand hebben we teruggebracht tot 18 koppels. We hebben nog een paar nieuwe duiven aangeschaft om het kweekhok te versterken (o.a. kleinkinderen van de "Harry", kleinkinderen van de "Geeloger" en een kleinkind van "Playboy Wittenbuik" van Gaby Vandenabeele"). Voor het ZLU kweekhok is er o.a. een kleinzoon van "Romee" (olympiadeduif van Jelle Jellema) en een kleinzoon van de "Toon" van Comb. Verwei-de Haan toegevoegd.

 

Na in het najaar aanpassingen te hebben gedaan in de hokken, hebben we de kweekduiven op 22 december gekoppeld. De vliegduiven zullen later volgen. Het koppelen verliep dit jaar zeer vlotjes en de duiven waren in een mum van tijd goed gekoppeld. We hebben totaal 20 koppels gezet en op 2 januari is bij het laatste koppel een ei gelegd. Dit  jaar worden er geen eieren meer overgelegd maar worden er twee rondes van de kwekers gekweekt die zij zelf mogen opbrengen. Door nieuwe indelingen in het hok hebben we twee jongen duivenhokken gekregen en kan ronde 1 in een apart hok en gaat ronde twee samen met de jongen van de vliegers in hok twee.

We zetten alles op alles voor een mooie kweek!

 

Afgelopen woensdag het jonge duivenhok geschilderd en aankomende week worden alle aankomstkleppen vervangen voor ons nieuwe systeem. Vanaf dit jaar zullen wij gaan klokken met het nieuwe M1 systeem van Benzing.

tot zover de update en tot volgende week.

26-7-2015 -

Vandaag maar weer eens na een drukke periode een update. Met nog 1 oude duivenvlucht te gaan kunnen we de balans kalm aan op gaan maken. 5e hokkampioen Vitesse en 12e hokkampioen Midfond in Afdeling 6 Noord Holland. Tot afgelopen weekend wisten we op 17 keer inmanden 13x een vemelding bij de topprestaties op PIPA te behalen. Hiervoor moet je minstens 50% prijs draaien en hierbij op elke 4 duiven ingekorfd minstens 1 duif 1 op10 te pakken.

De eerste ronde jongen voor de overnachtvluchten gaan volgende week voor de eerste keer de mand in voor de natour.

We zijn al druk bezig met het versterken van de kweekhokken voor de aankomende jaren. Via Team GPS hebben we weer een aantal versterkingen voor de programmavluchten en aankomende week halen we nog een Kleinzoon of -dochter van "Romee" van Jelle Jellema voor het overnachthok.

Volgende week de laatste oude duivenvlucht vanuit Argenton waar we nog vol in de race zijn om oude duivenkampioen van Den Helder te worden.

Bij de kwekers ligt nu een ronde jongen die na het seizoen te koop worden aangeboden bij GPS Auctions. We gaan nog in overleg wanneer en zal dit ook via Facebook kenbaar maken. Het zullen weer kinderen worden van de beste kwekers uit de lijnen van o.a. de "Geeloger" , "Harry" en uit de toplijnen van Rens v/d Zijde.

12-5-2015 - Deze week de eerste midfondvlucht vanuit Peronne. Voor ons een mooie uitslag ook kijkende naar de hoge snelheid die de duiven gemaakt hebben. Het leverde in ieder geval weer een melding op PIPA op. Deze week ook de eerste jongen geboren in het nieuwe overnachtkweekhok. Verder heeft Ys Kapteijn 6 jongen voor ons geringd en lopen er als alles goed gaat straks een leuk hokje met jonge overnachters. De programmajongen beginnen al super te vliegen en worden deze week geënt. Op naar de eerste keer 2 nachten mand!

5-5-2015 - Afgelopen weekend 33 duiven meegehad naar Quievrain (292 km) In Den Helder wisten we 25 van de 33 duiven in de prijzen te pakken en dit bezorgde ons opnieuw een vermelding bij de mooie uitslagen op PIPA. Aankomende week de eerste midfondvlucht vanuit Peronne. Verder zijn deze week alle beloofde jongen en bonnen opgehaald en hebben we weer een aantal gezellige bezoekjes aan ons hok erop ztten.

29-4-2015 - De 3e melding op pipa voor een mooie uitslag is een feit. 3 op 3, minimaal 50% prijs en per 4 duiven minstens 1 duif 1 op 10. Het seizoen is super begonnen!

26-4-2015 - Gister alweer vlucht nummer 3. Voor ons opnieuw een prima vlucht met een 11e en 15e in het rayon tegen ruim 3100 duiven. Leo van Rijn wist in afdeling 5 met een zoon van onze "187" (kleinzoon "Harry") een eerste prijs in de afdeling te spelen tegen ruim 3300 duiven. 

22-4-2015 - Afgelopen week de vlucht Duffel voor ons 207 km. Dit werd voor ons een prima vlucht met een geweldige uitslag beginnende met 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, enz. (28/38) tegen ruim 900 duiven. Dit betekende voor de tweede week een vermelding voor een mooie prestatie op PIPA.

14-4-2015 - Vandaag een vermelding voor een mooie prestatie op pipa voor de eerste wedvlucht van de combinatie Hoffman-Regtop op Meer. Een goed begin!

27-3-2015 - Vandaag de eerste foto's binnengekomen van onze kweekduiven voor op de website. De foto's zijn gemaakt door Jan Breed.

22-3-15 - Druk weekend achter de rug. Zaterdag hebben we in Den Helder het seizoen geopend met een middag vol gezelligheid. Hierbij willen wij ook Bas Thiele van DHP bedanken voor zijn presentatie over de duivensport. Het was voor veel liefhebbers een leerzame dag. Vandaag voor de tweede keer de duiven weer weggebracht. Nog twee weken en dan kan het seizoen weer officieel starten. We zijn druk bezig om het kweekhok voor de overnacht vorm te geven. Dit weekend is er naast een bon van Jan Morsink ook nog een duif aangeschaft van first prize pigeons. Dit is een duivin uit de "Jan" van Arjan Beens x een ingeteelde duivin uit de Super van Geel. Kalm aan begint er een mooi kweekhok te ontstaan.

4-3-2015 - Tijdens het surfen over het internet kwam ik op de site van Jan Hooymans een nieuwsbericht tegen over één van onze duiven uit de lijn van de "Harry" die afgelopen week verkocht is bij PIPA.

http://hooymanspigeons.com/opnieuw-een-topvlieger-geboren-uit-de-harry-lijn/

2-3-2015 - Vandaag maar weer eens een update! De eerste 40 jonge duiven zijn geringd en de hokken zijn zo goed als klaar. met ongeveer een week zullen we de eerste jongen gaan afspenen. Terwijl Lau genoot van een weekje er tussen uit ben ik vorige week dinsdag bij Leo van Rijn geweest op 2 doffertjes op te halen. Dit zijn ingeteelde doffers naar de "Uno" van R. & X. Verstraete. Op vrijdag op weg gegaan naar Marle voor een gezellig bezoek aan Jan Morsink waar wij een doffer van gekocht hadden voor het overnachtkweekhok. Dit maal was het een doffer uit een dochter "Zwart Goud" x een rechtstreekse van Arjan Beens ingeteeld naar de lijn van Mr. Bergerac. De kilometers zijn weer gemaakt!

15-2-2015 - Vandaag is onze nieuwe duivinnenkast gebracht! Ik moet zeggen, dat heeft Marco Zandvoort erg goed gedaan.

8-2-2015 - Vandaag ons in twee groepen opgesplitst. Lau en Martijn zijn naar Jan Breed geweest om een deel van de kwekers op de foto te zetten. Deze foto's zullen binnenkort te zien zijn op de website. Peter is vandaag naar Ultsje Jellema geweest om van het hok Jellema 2 late jonge duiven mee naar Den Helder te nemen . Hieronder een foto van de studio van Jan en de stamkaart van de twee nieuwe Jellema's

1-2-2015 - Opnieuw 2 duiven toegevoegd aan het overnachtduiven bestand. Dit keer 2 kleinkinderen van de "Brive" van Jelle Jellema.

25-1-2015 - Vandaag een nieuwe aanwinst voor onze overnachtploeg weten te bemachigen. Er verhuisd een kleinzoon van "Zwart Goud"  naar het hok op de tuin.

17-1-2015 - Het was weer tijd voor de huldiging van p.v. Nieuwediep. Voor de laatste keer onder de oude naam de diploma's in ontvangst mogen nemen. Het was weer een gezellige middag en op naar het nieuwe seizoen!

16-1-2015 - Alle duiven gekoppeld. Totaal 53 koppels gezet. Kijken of we weer een paar toppers kunnen kweken

4-1-2015 - Vandaag hokbezoek gehad van Gerrit Twaalfhoven en Peter Schellevis uit Heemskerk. Het was een gezellige ochtend waarbij we heerlijk over de duiven hebben kunnen discussiëren. Klik hieronder voor de reactie van Peter op zijn weblog.